Головна  →  Новини  →  22 червня 2015

22 червня – день скорботи

Однією з найбільш трагічних дат в історії нашого народу є – 22 червня 1941 року. 22 червня 2015 року,  виповнюється 74 роки від нападу Німеччини на СРСР.

У Другій світовій війні українці понесли людські втрати більше, ніж Великобританія, Канада, США і Франція разом узяті. Загальні втрати України в цій війні оцінюються в 8-10 мільйонів життів як серед військових, так і серед цивільного населення. Таким наслідком виявилося зіткнення двох тоталітарних режимів. Відповідно до Указу Президента України "Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні" від 17 листопада 2000 року, щорічно 22 червня відзначається День скорботи і вшанування жертв війни в Україні.

З кожним роком серед нас залишається все менше і менше учасників і свідків тих подій. Але ми їх пам'ятаємо і не маємо права забувати адже в ім'я Батьківщини вони віддали найдорожче - життя. Бо поки живе пам'ять - живе людина.

Сьогодні працівники управління розпочали робочий день із вшанування пам'яті усіх, хто поліг на полі бою, загинув у фашистських концтаборах, помер від важких ран у роки Великої війни, хвилиною мовчання.

  

Перейти до спискуВерсiя для друку