Головна  →  Новини  →  18 червня 2015

Виплата пенсій працюючим пенсіонерам, які проходять військову службу або перебувають на відповідних посадах

Управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва звертає увагу, що обмеження щодо виплати пенсій працюючим пенсіонерам з 01 квітня 2015 року, передбаченні Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» (далі-Закон) не застосовуються, зокрема, протягом особливого періоду до пенсій, що призначені особам, які проходять військову службу або перебувають на посадах:

- У Міністерстві оборони України, Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, Генеральному штабі України, Збройних силах України (в тому числі військових комісаріатах);

- В центральних апаратах та територіальних органах Міністерства внутрішніх справ України, Державної спеціальної служби транспорту, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, Управлінні державної охорони України, Державної пенітенціарної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, органах військової прокуратури;

- Апараті Ради національної безпеки і оборони України.

Підтвердження проходження військової служби або роботи на посадах в органах, зазначених в пункті 3 Закону здійснюється на підставі трудових книжок, довідок ( витягів з наказів), в тому числі наявних в матеріалах пенсійних справ.

 У разі потреби, такі документи надаються додатково.

Щодо осіб, які беруть участь в антитерористичній операції, здійсненні заходів із забезпечення правопорядку на державному кордоні, відбитті збройного нападу на об’єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільненні цих об’єктів у разі захоплення, відбитті спроб насильницького заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою, то підтвердження зазначених фактів здійснюється на підставі довідок, виданих органом, в  складі якого особа залучається до виконання вказаних завдань.

При цьому, виплата пенсії здійснюється в повному обсязі на період участі в зазначених вище заходах, підтверджений відповідними документами.

За більш детальною інформацією рекомендуємо звертатись до громадської приймальні управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Кловський узвіз, буд. 14А. Приймальні дні та години: понеділок-четвер 9:00-18:00; п’ятниця: 9:00-16:45; обідня перерва: 13:00-13:45.

Телефони для довідок:   280-71-92, 280-71-15.

Перейти до спискуВерсiя для друку