Головна  →  Новини  →  11 червня 2015

З 1 ЧЕРВНЯ 2015 РОКУ ПРИПИНЕНО ПРИЗНАЧЕННЯ «СПЕЦПЕНСІЙ»

Управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва повідомляє:

Пунктом 5 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 2 березня 2015 року передбачено, що уразі неприйняття до 1 червня 2015 року закону щодо призначення всіх пенсій, у тому числі спеціальних, на загальних підставах, з 1 червня 2015 року скасовуються норми щодо пенсійного забезпечення осіб, яким пенсії/щомісячне довічне грошове утримання призначаються відповідно до законів України «Про державну службу», «Про прокуратуру", "Про судоустрій і статус суддів", "Про статус народного депутата України", "Про Кабінет Міністрів України", "Про судову експертизу", "Про Національний банк України", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про дипломатичну службу", Податкового та Митного кодексів України, Положення про помічника-консультанта народного депутата України.

Парламентом до 1 червня не було прийнято відповідний пакет законів про пенсійну реформу, тому з 1 червня 2015 року органами Пенсійного фонду України припинено  призначення пенсій за спеціальними законами.

З  червня 2015 року пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам будуть призначатися відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Ця норма не стосується пенсій наукових працівників та військовослужбовців.

Звертаємо увагу, що ця норма не стосується до раніше призначених спец пенсій.

За більш детальною інформацією рекомендуємо звертатись до громадської приймальні управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Кловський узвіз, буд. 14А. Приймальні дні та години: понеділок-четвер 9:00-18:00; п’ятниця: 9:00-16:45; обідня перерва: 13:00-13:45. Телефони для довідок: 480-71-62.

Перейти до спискуВерсiя для друку