Головна  →  Новини  →  13 травня 2015

В Печерській РДА гідно відзначили свято Дня Перемоги над нацизмом

В Печерській РДА гідно відзначили свято Дня Перемоги над нацизмом

Протягом 8-9 травня в Печерському районі відбулася низка заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення і 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі.

8 травня керівництво Печерської РДА разом з школярами району поклали квіти до пам'ятника генералу Ватутіну. Фотозвіт.

Ввечері, колектив райдержадміністрації разом з керівником району Сергієм Мартинчуком відвідали концерт «Голоси героїв» та підтримали акцію «Перша хвилина миру» з нагоди Дня пам’яті та примирення, що відбулися на території Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років». На заходи були запрошені ветерани Другої світової війни, в тому числі Червоної Армії та Української Повстанської Армії, а також військові – учасники АТО. Фотозвіт.

Зранку 9 травня за участю керівництва району, ветеранів та учнів печерських шкіл на Звіринецькому кладовищі відбулося вшанування пам'яті воїнів, полеглих у роки Другої світової війни. Фотозвіт. «Ваші подвиги - вони закарбовані в історії, в наших душах. Бажаю Вам перш за все здоров'я, довголіття, щоб Вас оберігала держава. Дбати про Ваш соціальний захист - святий обов’язок нас усіх!», - підкреслив голова Печерської РДА Сергій Мартинчук.

Нагадуємо, 6 травня було організовано святковий концерт для ветеранів та дітей війни, які знаходяться на лікуванні в госпіталі «Печерський». Фотозвіт. 7 травня голова Сергій Мартинчук особисто привітав з наступаючим святом Перемоги Героя Радянського союзу, мешканця Печерська – полковника Гриненка Максима Омеляновича. Фотозвіт. Крім того, практично усі шкільні заклади району провели зустрічі з ветеранами, шкільні концерти та уроки пам’яті, а усі ветерани та діти війни Печерського району отримали подарунки до свята.

Пам’ятаємо… Перемагаємо!

Перейти до спискуВерсiя для друку