Головна  →  Новини  →  9 квітня 2015

В Печерській РДА урочисто відкрили виставку «Душа українського Донбасу»

В Печерській РДА урочисто відкрили виставку «Душа українського Донбасу»

8 квітня в Печерській райдержадміністрації урочисто відкрилась виставка картин «Душа українського Донбасу» Дар’ї Кузнєцової – талановитої художниці з Донецької області. Фотозвіт.
 
Мета виставки консолідація українського суспільства, зміцнення єдності народу навколо ідеї соборної української держави, утвердження ідеалів свободи і демократії, виховання у громадян почуття патріотизму та гордості.
 
Розпочав захід виступ Заслужених артисток України Іванни Котяж та Наталії Садовської (дует скрипальок «Мюзік-Бомб»). Член Всеукраїнської спілки дизайнерів, художник-монументаліст, голова творчої ради Печерська, Галина Верещинська оголосила тематику виставки та представила запрошених на відкриття виставки гостей.
 
«Коли мене запитують чиє Донбас українським, чиє у нього українська душа? Я завжди відповідаю – Донбас український! Напередодні Великодня бажаю всім знайти для себе джерело творчого натхнення та не втрачати віру у те, що світ створений для добрих справ. Хочу подякувати організатором за підтримку та бажаю всім приємного перегляду», відзначила Дар’я Кузнєцова.
 
В свою чергу керівник апарату Печерської райдержадміністрації Олена Донець відзначили світлість та щирість робіт Д. Кузнецової «Ми звичайно підтримали ідею ваших колег з Печерська виставити ваші чудові роботи. Впевнена, всім нам стане світліше та радісніше від ваших картин. Ми будемо і далі підтримувати вас та вашу творчість», - підкреслила О.Донець.
 
Нагадуємо, виставка проходить під патронатом голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука.
 
Протягом двох тижнів, з 8 по 22 квітня, в робочі дні з 10:00 до 18:00 всі охочі мають можливість відвідати виставку. Запрошуємо киян та гостей столиці відвідати виставку картин талановитої української художниці з Донбасу Дар'ії Кузнецової.
 
ДОВІДКА. Дар'я Кузнецова народилася в місті Макіївка. Навчалася в Донецькому національному технічному університеті. Член народного творчого об'єднання «Вернісаж» (м. Макіївка). Учасник багатьох міських, регіональних і національних виставок. Деякі роботи Д.Кузнецової знаходяться у приватних колекціях України, Росії, Хорватії та Італії.
 
Виставка картин дівчини, яка разом з родиною вимушена була покинути рідну домівку на Донбасі і розпочати нове життя у Києві. Воля до життя, відчуття гармонії світу надихає Дар’ю продовжувати творити і фіксувати неповторні миті.
 
Відкриття виставки «Душа Українського Донбасу» це важлива подія. Вона свідчить, що дух українського народу незнищенний, а сила його в єдності. Варто зазначити, що і дата відкриття виставка невипадково напередодні Світлого Христового Воскресіння, свята, яке об’єднує родини, нації та народності.

Перейти до спискуВерсiя для друку