Головна  →  Новини  →  6 квітня 2015

Зупинено незаконне будівництво поблизу озера Глінка

Зупинено незаконне будівництво поблизу озера Глінка

6 квітня 2015 року міська влада разом зі столичною міліцією зупинила незаконне будівництво, яке було розгорнуто поблизу озера Глінка у Печерському районі Києва. Після нетривалого опору охорони будмайданчика співробітники Департаменту благоустрою та збереження природного середовища спільно із фахівцями КП «Київблагоустрій» демонтували ворота, встановлені на самовільно захопленій земельній ділянці. Фотозвіт.

«Сьогодні ми припинили незаконне будівництво біля озера Глінка – це лише перший крок у боротьбі із самовільною забудовою у столиці. Більше того, на цій ділянці поблизу озера передбачалося виконати роботи із укріплення схилу та облаштувати зелену зону для відпочинку киян, але забудовник знехтував інтересами громади. І з такими злочинними спробами забудувати Київ ми будемо надалі боротися, заручившись підтримкою правоохоронних органів», – запевнив заступник голови КМДА Павло Рябікін.

Він також наголосив, що усі сигнали, які надходять до міської влади від журналістів, громадських активістів і просто небайдужих киян, столична влада перевірятиме та адекватно реагуватиме на порушення виключно в рамках закону та в інтересах територіальної громади Києва.

Наразі міські служби демонтували паркан, який зведено забудовником поблизу озера, продовжується вивезення будівельної техніки на штраф майданчик, на місці працює слідчо-оперативна група МВС.

За словами очільника столичної міліції Олександра Терещука, за фактом самоуправства буде порушено кримінальну справу та передано матеріали до прокуратури і суду.

Нагадаємо, увечері 3 квітня, під час об’їзду території Печерська, очільником району Сергієм Мартинчуком було виявлено незаконну забудову біля озера «Глінка». На місце події були викликані правоохоронці, які провели опис та арешт будівельної техніки і майна.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку