Головна  →  Новини  →  2 квітня 2015

У Печерському районі з’явиться новий дитячий садочок

У Печерському районі з’явиться новий дитячий садочок

1 квітня відбулося урочисте підписання інвестиційного Договору про будівництво дитячого дошкільного закладу на вулиці Старонаводницькій 2-20 у Печерському районі між представниками Київської міської державної адміністрації та інвестором.Захід проходив на другому поверсі будинку КМДА у приміщенні Київського інвестиційного агентства.  Фотозвіт. 

5 березня 2015 року київський міський голова Віталій Кличко затвердив переможця інвестиційного конкурсу з будівництва дошкільного закладу по вулиці Старонаводницька 2-20 – ним стало ТОВ «ГАМАІНВЕСТ», яке запропонувало сплатити до міського бюджету 7 млн. грн. без урахування ПДВ на створення соціальної інженерно-транспортної інфраструктури столиці. Загальна ж сума інвестицій проекту складає 28 876 220 грн.

Садочок мінімум на 150 місць має бути побудований протягом трьох років. «Черга до садочків Києва виросла за останні роки удвічі — до 12 000 чоловік. Для задоволення цього попиту потрібно додатково мінімум 60 садочків. Місто може собі дозволити за свої кошти відновлювати не більше трьох-чотирьох закладів на рік. Тому ми і вирішили йти шляхом залучення приватних інвесторів», - повідомив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов під час підписання договору.

Зі сторони інвестора договір підписав директор компанії Сергій Селягін, з боку міста — директор Департаменту економіки та інвестицій КМДА Микола Поворозник та голова Печерської РДА Сергій Мартинчук. Під час підписання також були присутні перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, заступник голови КМДА Ганна Старостенко та генеральний директор Київського інвестиційного агентства Олег Містюк.

Земельну ділянку під будівництво запропонувала Печерська райдержадміністрація, а очільник району Сергій Мартинчук відзначив, що дуже зацікавлений в зменшенні черг в дошкільні заклади. «Ми винайшли цю земельну ділянку та запропонували її у виглядів інвестиційної пропозиції для подальшого будування саме дитячого садочка», – підкреслив голова Печерської РДА.

Відповідно до умов проекту, площа земельної ділянки із цільовим призначенням під дитячий садок складає 0,6 га; загальна площа забудови – 1200 кв.м., а загальна площа будівлі – 2876 кв.м. Згідно з проектом, запропонованим інвестору, садочок матиме 3 поверхи та вміщуватиме: групи загального типу – до 150 осіб, групи короткочасного перебування – до 60 осіб. Згідно умов договору, окрім будівлі закладу на території садочка мають бути збудовані  майданчики для дітей ясельного віку до 3-х років; майданчики для дітей від 3-х до 6-ти років тіньові навіси; зони юних натуралістів, господарчі та спортивно-ігрові.

Як зазначила Ганна Старостенко, місто дає «зелене світло» для приватної ініціативи у сфері освіти. «На сьогодні діє пільгова орендна ставка для приватних навчальних закладів – 1 гривня. Ми розуміємо, що нам потрібні партнери, а інвестор – це наш партнер, який бере на себе соціальні зобов’язання», – відзначила заступника мера Києва.

За інформацією Київського інвестиційного агентства найближчим часом очікується оголошення інвестконкурсів на будівництво дитячих садків у Дарницькому, Шевченківському та Солом`янському районах.

«Своїми проектами ми шукаємо вихід із ситуації, коли у державні заклади черги на роки, та одночасно створюємо пропозицію на приватний сегмент дошкільної освіти. Серед головних плюсів таких закладів, спеціалісти відзначають якісну освіту та піклування за дитиною, маленькі групи, індивідуальний підхід, кращу логістику та висококваліфікований персонал», – зазначив генеральний директор Київського інвестиційного агентства Олег Містюк.

 Використано матеріали
Київського інвестиційного агентства

Перейти до спискуВерсiя для друку