КМДА Київська міська державна адміністрація


1 квітня 2015

Голова взяв активну участь в тренінгу з тактичної медицини на випадок теракту

Голова взяв активну участь в тренінгу з тактичної медицини на випадок теракту

31 березня в селі Капітанівка Київської області відбулися практичні заняття-тренінг з тактичної медицини для представників столичної влади – голів районів Києва та їхніх заступників. Фотозвіт.
 
Для учасників заходу були змодельовані реальні обставини, що можуть виникнути під час надзвичайних ситуацій, наприклад, у випадку здійснення терористичного акту.
 
Печерській район представляли голова райдержадміністрації Сергій Мартинчук та його заступник Анатолій Невмержицький.
 
Спочатку з керівниками районів Києва провели інструктаж, як надавати першу допомогу пораненим та людям, які отримали опіки. Також продемонстрували базове спорядження рятівників – сучасні засоби надання першої медичної допомоги та, наприклад, навчили, як поставити крапельницю за 30 секунд або накласти джгут ізраїльського виробництва.
 
Сергій Мартинчук очолив одну з груп швидкого реагування під час змодельованої ситуації на випадок теракту. Як зазначили інструктори, незважаючи на малий час для підготовки, групи впоралися з поставленими завданнями на відмінно. 
 
В свою чергу Віталій Кличко відзначив: «На жаль, ми живемо сьогодні у реаліях, коли нам необхідно бути готовими до будь-яких надзвичайних ситуацій. У країні тривають військові дії і трапляються випадки підривної діяльності та терористичні акти. У таких умовах необхідність навчання людей користуватися засобами першої допомоги, як себе поводити, як повідомити про надзвичайну ситуацію, дуже важлива. Бо це безпека. Кожен повинен знати, що він має робити у випадку надзвичайної ситуації», – наголосив мер Києва.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.