Головна  →  Новини  →  27 березня 2015

Вітання Сергія Мартинчука з 95-річчям Національного академічного драматичного театру ім. І.Франка та Міжнародним днем театру

Вітання Сергія Мартинчука з 95-річчям Національного академічного драматичного театру ім. І.Франка та Міжнародним днем театру

Шановні митці, театральна громадо та печеряни!

Сьогодні виповнюється 95 років з часу заснування славетного, овіяного легендами - Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.
 
Театр має цікаву долю, а розпочав свою діяльність у далекому 1920 році в Вінниці. Але завдяки зусиллям видатного українського режисера, театрального діяча та актора Гната Петровича Юри, з 1926 року театр І.Франка оселився на Печерську.
 
Українська мистецька еліта: драматурги, сценографи, режисери, вважали й вважають за честь бути представленими на кону франківців, який пам’ятає і пишається іменами Наталії Ужвій, Амвросія Бучми, Поліни Нятко, Юрія Шумського, Мар’яна Крушельницького, Ольги Кусенко, Аркадія Гашинського, Віктора Цимбаліста, Нонни Копержинської, і звичайно Митця з великої букви - Богдана Ступки, а також багатьох акторів, які впродовж десятиліть творили театр.
 
Кожна вистава ставала мистецькою подією для міста і України – це окремий світ, своєрідність засобів художнього рішення, неординарність сценічного існування. Проте об’єднує їх гранична людяність та істинна духовність. «Життя людського духу» – домінанта вистав театру.
 
Прийміть щиру подяку за ті добрі думки й почуття, які Ви своєю творчістю пробуджуєте у людях, за те, що театр продовжує радувати і захоплювати виконавчою майстерністю і дивовижною атмосферою творчості.
 
Також з нагоди Міжнародного дня театру хочу привітати зі святом усіх театральних працівників – творчих керівників, режисерів і акторів, майстрів художніх цехів, спеціалістів технічного забезпечення.
 
Бажаю Вам творчого натхнення, втілення нових задумів та плідної праці на ниві мистецтва, а також незмінних глядацьких симпатій!

 

З глибокою повагою
голова Печерської районної
в місті Києві державної адміністрації                                                    С.Мартинчук

Перейти до спискуВерсiя для друку