Головна  →  Новини  →  26 березня 2015

Роз’яснювальна робота спеціалістів Пенсійного фонду у Печерському Центрі зайнятості

Роз’яснювальна робота спеціалістів Пенсійного фонду  у  Печерському Центрі зайнятості

З метою розширення інформованості безробітного населення Печерського району м.Києва з питань пенсійного законодавства 24 березня 2015 року у приміщенні Печерського районного центра зайнятості відбувся черговий профінформаційний семінар для безробітних осіб старше 45 років.

 Від управління Пенсійного фонду в Печерському районі м.Києва у семінарі прийняла участь начальник відділу призначення пенсій Танцюра Наталія Вікторівна. Вона  ознайомила присутніх з порядком подання документів для оформлення різних видів пенсії, надала інформацію щодо розрахунку страхового стажу та періодів перебування на обліку в центрі зайнятості. Проінформувала як впливає тривале перебування на обліку в ЦЗ на майбутнє призначення пенсії. Висвітлила питання особливості підвищення пенсійного віку для жінок та стосовно змін з 01 січня 2015 року до деяких законодавчих актів пенсійного забезпечення. Звернула увагу майбутніх пенсіонерів на те, що вони мають можливість звернутися до громадської приймальні управління, що працює за принципом “єдиного вікна”, в зручний для них час з документами для призначення пенсії для їх опрацювання.

Наталія Танцюра детально розповіла про  порядок зарахування стажу за період здійснення підприємницької діяльності та можливість скористатися добровільною участю у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування з метою усунення прогалин у страховому стажі.

На завершення семінару Танцюрою Н.В. були надані присутнім вичерпні кваліфіковані відповіді на усі запитання згідно з чинним законодавством. Також учасникам семінару було повідомлено про роботу в управлінні громадської приймальні та телефонних “гарячих ліній” .

Перейти до спискуВерсiя для друку