Головна  →  Новини  →  23 березня 2015

Комунальники прибрали Маріїнський парк, Хрещатий парк та Міський сад у Києві

Комунальники прибрали Маріїнський парк, Хрещатий парк та Міський сад у Києві

Щосуботи співробітники Печерської РДА виходять прибирати рідний район

У Печерській районній адміністрації скасували вихідні по суботах і тепер кожен шостий день тижня її співробітники виходять прибирати рідний район. У такому жорсткому графіку чиновники РДА разом з комунальними службами пропрацюють два місяці, поки не приберуть усі парки, алеї та зелені зони Печерська. Щоб не було нарікань, 300 осіб, працюючих в РДА, розділили на три групи. Одна працює, інші дві відпочивають. Глава району Сергій Мартинчук каже, що не всі співробітники адміністрації сприйняли такі безкоштовні відпрацювання по суботах з радістю, проте ніхто ухилятися не став. Фотозвіт.
 
"Головна наша проблема, що більшість співробітників адміністрації жінки, і їм, звичайно, нелегко. Також, більшість жінок і в комунальних службах. На їхні плечі лягає основний тягар по прибиранню територій. Ті ж чоловіки, що є, більше люблять керувати процесом. Я намагаюся ламати таку традицію, але чоловіків все ж не вистачає. Ось, сьогодні покликав на допомогу студентів печерських ВНЗ та училищ. Добре, що прийшло 300 молодих людей. Вони і перекопають землю, і допоможуть винести зібране листя. Збираючи народ на толоку, я все ж допустив одну помилку, не врахував співробітників Пенсійного Фонду, прокуратури, міліції. А адже вони працюють на території нашого району і там повно чоловіків. Наступного разу, а це буде 28-го березня, я обов'язково покличу їх усіх. Думаю, ми таким чином зберемо близько 2 тисяч осіб і швидко приберемо найважчі ділянки", – обіцяє голова Печерської РДА Сергій Мартинчук.
 
Раді допомозі з боку співробітниці РДА. Деякі скаржаться, що їм до Великодня готуватися треба, а начальство виганяє на суботники та ще й не оплачувані. "Скоро свято. Мені у будинку прибрати треба, їжу приготувати, а я всі суботи проводжу, прибираючи міські парки", – говорить співробітниця Печерської РДА Наталія. Навпаки, її колега Валентина рада, що випав її день для прибирання. Жінка каже, що у неї немає дачі, а тому фізична праця на свіжому повітрі сприймає, як досить корисне заняття.
 
Співробітники комунальних служб отримають додаткові вихідні. Начальство пообіцяло їм віддати по одному дню за кожну відпрацьовану суботу. "Прибирання – це наша робота, але все ж прикро, коли вигрібати сміття доводитися навколо урн. Адже це не важко – кинути відходи в бак, але наші люди воліють кидати, де попало. Менталітет треба міняти і починати з себе", – міркує співробітниця комунальної служби Ольга.

За суботу співробітники Печерської РДА встигли прибрати Маріїнський парк, Хрещатий парк, Міський сад. Все прибране сміття, а це в основному листя, вивезли на 5-й полігон. За словами Сергія Мартинчука, цього року в Печерському районі з'явиться близько сотні нових дерев – липи і клени. Від ідеї садити тополі чиновники відмовилися взагалі, тому що занадто багато алергіків в місті і вони погано реагують на пух.

Джерело: сайт газети «Сегодня»

Перейти до спискуВерсiя для друку