Головна  →  Новини  →  23 лютого 2015

Віталій Кличко: «Печерський район очищений від незаконних МАФів»

Віталій Кличко: «Печерський район очищений від незаконних МАФів»

Печерський район повністю очищений від незаконних МАФів. І ми будемо рухатися далі. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам. Фотозвіт.

«На сьогодні Печерський район звільнений від незаконних МАФів. А ті, що залишились, мають офіційний дозвіл на підприємницьку діяльність, – підкреслив Віталій Кличко.

«Голова Печерського району відповідальний за те, щоби незаконних МАФів у його районі більше не було. Якщо будуть встановлюватися нові МАФи, ви будете персонально відповідати», – наголосив мер Києва, звертаючись до керівника району Сергія Мартинчука.

Директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець повідомив, що у Печерському районі було 318 МАФів. Законних, тобто тих, власники яких сплатили пайову участь до місцевого бюджету, – 195. Департамент та відділ контролю за благоустроєм Печерської РДА демонтували 94 нелегальні споруди. У власності міських комунальних підприємств перебуває 3 споруди. Решта, близько 25-ти МАФів, завдяки реєстрації у Реєстраційній службі та БТІ мають статус приватної власності.

Мер розповів, що власники незаконних МАФів чинять опір, залучають «тітушок». Але боротьба з незаконними МАФами триває. Уже прибрані понад 1 700 кіосків, ще близько 6 000 – залишаються без дозвільних документів. І поступово весь Київ буде очищений від незаконних малих архітектурних форм.

Кличко також розповів, що днями буде презентовано першу (з десяти) районну офіційну Комплексну схему, що регламентує розташування кожного МАФа.

«Ми киянам обіцяли навести порядок у Києві – незаконних МАФів у місті не буде. А ті кіоски, які залишаються, надаватимуть якісний сервіс, сплачуватимуть пайову участь і не псуватимуть зовнішній вигляд міста. Ми звільнимо Київ від мафії МАФів», – наголосив Віталій Кличко.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку