Головна  →  Новини  →  10 лютого 2015

Лідери учнівського самоврядування Печерська за запрошенням Сергія Мартинчука відвідали експозицію «Трагедія і доблесть Афгану»

Лідери учнівського самоврядування Печерська за запрошенням Сергія Мартинчука відвідали експозицію «Трагедія і доблесть Афгану»

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
 
09 лютого напередодні цієї пам’ятної дати голова РДА Сергій Мартинчук запросив лідерів учнівського самоврядування відвідати реліквійну експозицію «Трагедія і доблесть Афгану». Фотозвіт.
 
Діти з цікавістю розглядали тематичні зали експозиції та слухали розповіді екскурсовода, адже героїчну історію завжди краще вивчати на конкретних прикладах, розглядаючи реальні пам’ятки і реліквії. Всього в експозиції представлено понад 4 тисячі експонатів. Численні фотографії, документи, речі, листи, плакати дозволяють відтворити політичну ситуацію у світі та в СРСР у 1979-1989 рр., зрозуміти вірність військовому обов'язку, доблесть та героїзм учасників та трагічні наслідки війни. В експозиції поіменно названо та увічнено понад 3 тисячі українців, які полягли в Афганістані.
 
Як зазначив Сергій Мартинчук, відвідування учнями цієї пам’ятної експозиції дуже важлива для патріотичного виховання підростаючого покоління, особливо в важкі для країни часи. «Жодна війна не може бути забутою, тим більш десятирічна війна в Афганістані, коли гинули та втрачали здоров’я тисячі українців, виконуючи свій обов’язок до кінця. Тому пам'ять про співвітчизників, житиме вічно в наших серцях», - відзначив очільник району.
 
Печерська райдержадміністрація висловлює щиру вдячність директорові музею Ковальчуку І.П. за допомогу в організації екскурсії.
 
Інформуємо, що на території Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років» (вул. Лаврська, 27) проводиться постійно діюча тематична реліквійна експозиція «Трагедія і доблесть Афгану», яка діє з 10:00 до 17:00 кожного дня, крім понеділка та вівторка.

Перейти до спискуВерсiя для друку