Головна  →  Новини  →  10 лютого 2015

Звітуємо про підсумки роботи у 2014 році

Пріоритетним напрямком діяльності управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва залишається здійснення контролю за додержанням платниками району законодавства про пенсійне забезпечення, про загальнообов’язкове державне пенсійне соціальне страхування з метою забезпечення сталого фінансування виплати пенсій і допомог.

На 01 січня 2015 року  в управлінні на обліку перебуває 43117 юридичних та 9373 фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності. При цьому, середньомісячний загальний фонд оплати праці по району   -  1744,2  млн. грн., середньооблікова чисельність найманих працівників -  277,1 тис. громадян, середній розмір заробітної плати  - 6293,6 грн.

Протягом звітного періоду на рахунки управління надійшло 4698,53 млн. грн. при загальних видатках  на виплату пенсій та допомоги в сумі 1022,81 млн. грн.

За рахунок збору страхових внесків, єдиного соціального внеску та інших платежів управлінням забезпечується фінансування пенсій та допомоги для 32622 громадян,  яким призначені пенсії за відповідними Законами України. Середній розмір пенсії  по району на 01.01.2015 становить 2680,41 грн.

Разом з тим,  залишається значною  сума боргу по платежах до Пенсійного фонду, яка станом на 01 січня  становить 37,5 млн. грн.:  недоїмка по страхових внесках  -   15,1 млн грн.,  по фінансових санкціях та пені – 5,1 млн. грн., заборгованість по відшкодуванню коштів на виплату пенсій, призначених на пільгових умовах згідно ст.13 ЗУ «Про пенсійне забезпечення» – 12,9 млн. грн.,  по відшкодуванню наукових пенсій – 4,4 млн. грн.,  відшкодування регресних вимог – 4,6 тис. грн.

Найбільшу  недоїмку по страхових внесках мають ТОВ «Біоленд Вінниця» (вирощування зернових культур), ЗАТ «Догмат Україна» (фінансовий лізінг),  Комерційний банк «УФГ», ДП «Будівельне управління СБУ».

Найбільшу заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій мають КП «Спецуправління протизсувних підземних робіт», ВАТ «НДІ спецспособів лиття», ДП «Завод «Арсенал», ВАТ «Київхіменерго».

Найбільшу заборгованість по відшкодуванню наукових пенсій мають  ДН НДІ «Квант», УКРНДІ цукрової промисловості, ДП «НДПІ» Містобудування».

З метою зменшення боргу протягом 2014 року  управлінням проведено наступну роботу, а саме:
- винесено 871 рішення про застосування фінансових санкцій  за недотримання строків сплати страхових внесків на загальну суму 213,0 тис. грн.;
- виставлено 1087 вимог про сплату боргу до недоїмників на суму 8998,9 тис. грн.;

передано на виконання в органи ДВС:

 - судових рішень на суму 561,0 тис. грн.,
 -  1000 вимог про сплату боргу на суму  7600,8 тис. грн.,
 - судових  рішень по відшкодуванню наукових пенсій на суму 2126,6 тис. грн.,
 - судових  рішень по відшкодуванню пільгових пенсій на суму 1482,8 тис. грн.

  • до Окружного адміністративного суду подано 35  заяв на загальну суму 2168,8 тис. грн. щодо стягнення заборгованості по відшкодуванню наукових пенсій та 26 позовних заяв щодо відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених за Списком  № 1 та № 2 на суму 5344,6 тис. грн.

На виконання Плану заходів щодо детінізації заходів та відносин у сфері зайнятості населення, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 02.03.2010  № 359-р, проводиться відповідна робота по легалізації заробітної плати та відносин у сфері зайнятості населення: до правоохоронних органів направлено матеріали по 3875 суб’єктах господарювання щодо порушення трудових прав працівників, легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

Протягом 2014 року управлінням  взято участь  у 23 засіданнях робочих груп Тимчасової комісії при Печерській районній у місті Києві державній адміністрації, на яких заслухано керівників  63  підприємств - боржників.
Відповідно до Закону України  «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» проводиться робота по забезпеченню функціонування реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування: внесено до Реєстру 3610 індивідуальних відомостей, поданих страхувальниками за результатами документальних перевірок.

Крім цього, з метою забезпечення своєчасного внесення достовірних даних до Реєстру застрахованих осіб, щомісячно, після закінчення звітного періоду, проводиться аналіз стану місячної звітності страхувальників до Міністерства доходів і зборів та надаються консультації щодо усунення помилок.

У звітному періоді  управлінням призначено 2152пенсії тапроведено 3310 перерахунків  пенсій. 
Відповідно до Положення про Пенсійний фонд України проводиться робота щодо утримання переплат пенсій. Так, протягом 2014 року виявлено  481 випадок переплати пенсії у зв’язку з працевлаштуванням пенсіонерів на загальну суму 868,03 тис. грн.  Відшкодовано таких переплат у звітному періоді на суму  599,38 тис. грн.

До громадських приймалень управління звернулося 21518 осіб, в т.ч. 2219 осіб в телефонному режимі. Більшість звернень стосувалась порядку призначення та перерахунку пенсії (58%). Забезпечується висвітлення діяльності управління у ЗМІ, веб-сайті Пенсійного фонду України, веб – сайті  Печерської районної у м. Києві державної адміністрації: розміщено  90  статей на сайті РДА в Печерському районі м. Києва,  опубліковано 22 статті в газеті «Сільські вісті,  проведено 2 виступи на радіо «Голос Києва».
Систематично оновлюються інформаційні стенди управління: розміщено 1718 інформаційно-роз’яснювальних листівок (буклетів), в яких надано роз’яснення на  62 питання та розміщено 82 інформаційних матеріали, проведено  70 зустрічей в трудових колективах та 43 семінари з бухгалтерами та керівниками підприємств.
 
Управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва  висловлює щиру подяку керівникам підприємств, установ та організацій району, приватним підприємцям, які своєчасно та в повному обсязі  перераховують внески та збори на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, адже це сприяє стабільності  пенсійного забезпечення нинішніх пенсіонерів та сприяє  впевненості  у своєму майбутньому нині працюючих громадян району.

Перейти до спискуВерсiя для друку