Головна  →  Новини  →  5 лютого 2015

Печерська РДА долучилась до формування урядового гуманітарного вантажу для жителів зі Сходу

Печерська РДА долучилась до формування урядового гуманітарного вантажу для жителів зі Сходу

4 лютого близько десяти тон гуманітарної допомоги було відправлено для жителів зі Сходу України. Фотозвіт.
 
Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала два броньовані КрАЗи від Національної гвардії України за дорученням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.
 
Щоб машини дарма не їхали порожніми, в них завантажили харчову продукцію для мирних мешканців Донецької області. Продукти збирали київська міська та районні державні адміністрації.
 
Як зазначив голова Печерської РДА Сергій Мартинчук – «це саме продукти першої необхідності, продукти, які мають певний термін використання - вода, крупи, макарони, звичайно консерви рибні або м’ясні». «З початку антитерористичної операції Печерський район вже надав допомоги на суму понад мільйон гривень. Ми систематично направляємо допомогу в зону бойових дій», - підкреслив очільник центрального району м. Києва. Відеозвіт.
 
Продукти безпосередньо відправляться мирним мешканцям в м. Дебальцеве. Оскільки автобуси, якими рятувальники евакуюють мирних жителів, обстрілюються терористами, урядом було вирішено, що відправлять броньовані автомобілі.
 
Такі машини заброньовані повністю, як для пасажирів, так для водіїв, і можуть перевезти 20 людей, а за необхідності і більше.

Використані матеріали Головного управління ДСНС України у м. Києві  

Перейти до спискуВерсiя для друку