Головна  →  Новини  →  2 лютого 2015

Печерський район продовжує розвивати зв'язки з Францією

Печерський район продовжує розвивати зв'язки з Францією

30 січня в райдержадміністрації відбулася зустріч Печерської РДА з делегацією м. Санліс (Франція). Фотозвіт.
 
На початку очільник району Сергій Мартинчук поділився своїми планами на 2015 рік та запропонував представникам Асоціації «Побратимство» Жану-Полю та Віолеті Амйо долучитися до спільних проектів. Зокрема, впровадження енергозберігаючих технологій (використання вітрогенераторів на міжбудинкових територіях), допомога інвалідам, малозабезпеченим багатодітним сім’ям, дітям з обмеженими функціональними можливостями, а також лікування і реабілітація поранених та постраждалих в зоні АТО.
 
Слід зауважити, що районна влада приділяє значну увагу соціальній сфері. Впродовж 2014 року було призначено 5621 соціальних компенсацій та субсидій особам різних категорій, а також 2007 компенсацій та допомог громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.
 
Крім того, в планах керівника району  реалізація глобального меценатського проекту по підтримці інвалідів Печерська. На першому етапі планується безкоштовно забезпечити сучасними інвалідними візками 100 мешканців району.
 
«Впевнений, що глибинний зв'язок між нашими народами, який започаткувала ще в 11-му столітті донька Ярослава Мудрого – королева Анна Ярославівна, не слабшатиме, а лише міцнішатиме з роками. Зберегти та подовжити цей зв’язок – наш священний обов’язок», - підкреслив Сергій Мартичнук
 
Також на зустрічі були присутні лідери шкіл Печерського району, котрі активно приймали участь в зустрічі та надали свої пропозиції щодо подальшої плідної співпраці. Школярі не тільки слухали, а й поспілкувались з іноземними гостями та запропонували їм участь в проекті «Дітям від дітей». Адже зі слів пані Амйо подібні форми шкільного самоврядування також успішно функціонують в навчальних закладах Франції.
 
Лідери шкіл Печерська запропонували проект, що дозволив б зрозуміти українську систему навчання, дізнатися про побут та повсякденне життя печерських школярів.
 
Крім того, в травні 2015 року в Печерському району пройде низка заходів, зокрема, концерт української та французької музики, конкурс дитячих малюнків, дні французької кухні, виставки студентських робіт та митців.
 
По закінченню зустрічі Сергій Мартинчук щиро подякував поважним гостям з Франції та висловив сподівання щодо подальшої плідної співпраці.

Перейти до спискуВерсiя для друку