Головна  →  Новини  →  29 січня 2015

На Печерську вшанували пам'ять Героїв Крут

На Печерську вшанували пам'ять Героїв Крут

29 січня в Печерському районі відбулась церемонія покладання квітів до Пам'ятного Хреста Героям Крут. Фотозвіт.
 
Саме цього дня у 1918 році, 300 курсантів, студентів і гімназистів прийняли нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі. Ці юнаки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.
 
У церемонії взяли участь Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, члени Кабінету Міністрів, народні депутати.
 
У пам’ятному заході взяв участь голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук. Разом з учасниками церемонії очільник району поклав квіти до пам’ятного хреста та вшанував полеглих героїв хвилиною мовчання.
 
Петро Порошенко зазначив, що молоді захисники УНР віддали життя за свободу та незалежність рідної землі. «Нові часи настали, й тисячі нових героїв пожертвували собою заради України! Але ми ніколи не забудемо курсантів Першої української військової юнацької школи та бійців Помічного куреня Січових стрільців, тих студентів та гімназистів. Всім поколінням українців ці хлопці показали взірець жертовності й справжнього патріотизму», - підкреслив Глава держави.
 
Також Президент вручив державні нагороди молодим бійцям антитерористичної операції лейтенанту Андрію Назаренку та старшому солдату Євгену Курінному.

Використано матеріали сайту Президента України і Урядового порталу.

Перейти до спискуВерсiя для друку