Головна  →  Новини  →  28 січня 2015

Печерський район – лідер з обсягу податкових надходжень до бюджету м. Києва

Печерський район – лідер з обсягу податкових надходжень до бюджету м. Києва

Відповідно до показнику «Обсяг податкових надходжень до бюджету міста Києва у розрахунку на одиницю населення, гривень» - Печерський район посів перше місце серед усіх районів столиці України за підсумками 2014 року.
 
Про це повідомила начальник фінансового управління району Олена Новікова під час доповіді щодо показників рейтингової оцінки діяльності Печерської райдержадміністрації.
 
Обсяг податкових надходжень у 2014 році склав 1 834,2 млн. грн., що становить 12,7 тис. грн. на душу населення району (144038 осіб).
 
Печерський район – один із центральних районів міста Києва, територіально найменший, який забезпечив у 2014 р. 17,9% (1859,4 млн. грн.) загального обсягу надходжень до місцевого бюджету м. Києва.
 
ДОВІДКА.
Дохідна частина бюджету міста Києва формується з врахуванням прогнозних макроекономічних показників та показників соціального розвитку міста Києва відповідно до норм Податкового та Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів.
 
В 2014 р. податок на доходи фізичних осіб та плата за землю (основні показники, які складають 97,5% надходжень до міського бюджету по Печерському району) розраховувалися за формулами, які є в Постанові Кабінету Міністрів України від 08.12.10 року №1149 «Деякі питання розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів». В розрахунках враховується індекс податкоспроможності.
 
За іншими видами доходів розрахунки здійснювались виходячи із фактичних надходжень минулого року, очікуваного виконання та прогнозу надходжень наступного року, наданих контролюючими органами та з урахуванням доведених показників Мінфіну.

Перейти до спискуВерсiя для друку