Головна  →  Новини  →  16 грудня 2014

Педагоги та учні отримали нові знання у сфері права

Педагоги та учні отримали нові знання у сфері права

Нещодавно Печерським районним у м. Києві центром соціальним служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено низку заходів у рамках Всеукраїнського тижня права, спрямованих на підвищення рівня правової культури працівників центру, педагогів-організаторів та вихованців клубів за місцем проживання, а також учнівської молоді Печерського району.  

 Головним спеціалістом-юрисконсультом печерського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено лекційні заняття на наступні теми: «Права людини», «Обговорення конвенції ООН про права дитини», «Сьогодні діти – завтра нація», «Попередження, виявлення і подолання випадків насильства в сім’ї» та відкритий урок на тему: «Правова освіта населення. Це стосується кожного». Також спільно з начальником Голосіївського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції проведено лекцію для учнів Вищого професійного училища №26 з основ Кримінального Кодексу України.

 Також спеціалістом-юрисконсультом надавалася безкоштовна первинна правова допомога населенню за зверненнями.

 Під час проведення Всеукраїнського тижня права учасники заходів підвищили рівень правової культури та отримали нові знання щодо захисту своїх конституційних прав та обов’язків.

 ДОВІДКА.

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня –  День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

 Всеукраїнський тиждень права має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правоосвітньої культури громадян та створення сильної, демократичної, правової держави.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку