Головна  →  Новини  →  12 грудня 2014

В Печерському районі урочисто відкрили виставку «Революція Гідності»

В Печерському районі урочисто відкрили виставку «Революція Гідності»

11 грудня в холі Печерської РДАСергій Мартинчук урочисто відкриввиставку «Революція Гідності». Фотозвіт.
 
Протягом 10-17 грудня з 10:00 до 18:00 в буднімешканці Печерського району мають можливість відвідати виставку, яка присвячена подіям Революції Гідності.
 
«Цю унікальну виставку треба постійно оновлювати, щоб працівники адміністрації, мешканці – не забували що було рік тому. Коли справжні герої, в звичайних будівельних касках, вибороли нам свободу та гідність. Сподіваюсь, що наступна виставка – це буде експозиція перемоги України!», - підкреслив Сергій Мартинчук.
 
Експозиція складається з унікальної колекції касок – справжніх артефактів Майдану, які бійці власноруч розписували і використовували як захист у боротьбі з режимом Януковича. Каски для кожного з них були оберегами. Культура декорування та прикраси бойових шоломів стала породженням самого Майдану, зародилася в середовищі бійців, і була підтримана професійними художниками і студентами.
 
Відкриття виставки відвідали учасники тих подій, які зараз захищають Вітчизну на Сході України. Присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.
 
Також експозиція доповнена унікальними роботами фотографів, які були на Майдані в Києві протягом усіх днів протесту. На фотографіях відстежується історія подій з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014, які нагадають печерянам найяскравіші та трагічні моменти Революції Гідності.
 
Організатором виставки є громадська організація «Артіль Майдан», яка утворилася під час бурхливих подій української зими 2013-2014 року.
 
Галина Верещинська, представник ГО «Артіль Майдан»: «У проекті працюють переважно молоді українські художники - як «академісти», так і «народники». Українська художня школа пронесла через століття і зберегла всі народні та класичні традиції. Ми використовуємо потенціал західного сучасного мистецтва і вдало синтезуємо класику, народність і інсталяцію у наших проектах».
 
Запрошуємо мешканців Печерського району відвідати унікальну виставку «Революція Гідності». А для тих, хто не був активним учасником подій, це шанс проникнутися незламним духом тих днів.

Перейти до спискуВерсiя для друку