Головна  →  Новини  →  10 грудня 2014

В РДА обговорили, як побороти насильство у сім’ї

В РДА обговорили, як побороти насильство у сім’ї

10 грудня в Міжнародний день прав людини в Печерському районі та м. Києві завершується Всесвітня акція «16 днів проти насильства».

В цей день в Печерській райдержадміністрації пройшов семінар на тему «Насильство у сім’ї. Запобігти і зупинити» під головуванням першого заступника голови Печерської РДА Максима Папуши. Фотозвіт.

У семінарі взяли участь представники медичних установ, педагоги, а також фахівці соціальних служб, районних органів внутрішніх справ, служби у справах дітей, громадських організацій.

Ні для кого не секрет, що проблема насильства в сім’ї примушує говорити про себе на повний голос. Дослідження, що проводяться в Україні, також підтверджують надзвичайну гостроту проблеми та поширення різних форм насильства в українських сім’ях.

Під час презентації голова Всеукраїнської громадської організації «Розрада», кандидат психологічних наук Валентина Бондаровська зазначила, що прийняття відповідної законодавчої бази (Закон України «Про попередження насильства в сім’ї») свідчить про визнання цієї проблеми державою, винесення її з розряду приватної проблеми родини на державний рівень.

Водночас існує ряд питань, що вказують на необхідність удосконалення законодавства, а також механізмів його практичної реалізації.

Перейти до спискуВерсiя для друку