Головна  →  Новини  →  4 грудня 2014

На Печерську заплановано заходи на випадок відключень електроенергії

На Печерську заплановано заходи на випадок відключень електроенергії

3 грудня в Печерській райдержадміністрації відбулась екстрена нарада оперативного штабу з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій уосінньо-зимовому періоді 2014-2015 рр. під головуванням Сергія Мартинчука. Фотозвіт.

Основна тема заходу - організація взаємодії штатних та залучених служб району на випадок виникнення надзвичайних обставин пов'язаних з відключенням енергопостачання до промислових підприємств та організацій Печерського району.

Графіки аварійних відключень у Києві застосовуватимуться виключно для промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду міста – повідомляють у НЕК «Укренерго».

«Основна мета засідання – заспокоїти мешканців та чітко відпрацювати координацію дій усіх служб району на випадок відключення від енергопостачання не тільки промислових підприємств і організацій, а також соціального та житлового фонду Печерська.  Вже зараз мною дано доручення щодо залучення автономних джерел живлення комунальних підприємств і служб міста для забезпечення об’єктів при аварійному відключенні електропостачання. Перевірити наявні автономні джерела електроживлення шляхом практичного запуску, наявність паливно-мастильних матеріалів, а у випадку відсутності створити їх запас. Також буде проведено ревізію всіх внутрішньо-будинкових теплових мереж», - зазначив Сергій Мартинчук.

З ДАЇ Печерського району опрацьованно питання виділення важкої техніки для негайного відбуксировання тролейбусів з прїздної частини дороги при заторах, які можуть виникнути внаслідок припинення подачі електропостачання, а також організації регулювання руху інспекторами ДАІ в разі припинення подачі електроенергії на основних перехрестях вулиць району.

Крім того, вже зараз мешканці району мають можливість ознайомитись з інформацією про правила поведінки населення в разі аварійного відключення електропостачання на сайті Печерської райдержадміністрації - /files/docs/energiya.Pdf

Нагадаємо, що згідно розпорядження головного диспетчера НЕК «Укренерго» з метою забезпечення життєздатності та надійної роботи об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії з 1 грудня 2014 року можливе відновлення аварійних відключень у Києві.

Тривалість та обсяги відключень електроенергії регламентовані диспетчером НЕК «Укренерго». У той же час почергове застосування графіків аварійних відключень для зменшення рівня навантаження на енергосистему передбачає їхнє застосування не більш ніж на 2-3 години для кожного окремого споживача.

Перейти до спискуВерсiя для друку