Головна  →  Новини  →  28 листопада 2014

Зустріч з мешканцями Печерського району

Зустріч з мешканцями Печерського району

21 листопада 2014 року в приміщенні  Печерського районного центру зайнятості в м. Києві був проведений інформаційний семінар для безробітних осіб Печерського району старших від 45 років. Провела захід заступник начальника відділу активної підтримки безробітних та профорієнтаційної роботи Кругляк Юлія Миколаївна.

В рамках впровадження програми активної співпраці з соціальними партнерами, семінар був проведений за участю працівників управління Пенсійного фонду в Печерському районі м. Києва - начальника відділу по роботі із застрахованими особами Старовойт Тетяни Георгіївни та головного спеціаліста відділу призначення пенсій Юрчишиної Надії Михайлівни.

Спочатку розглядались питання, які відносяться насамперед до служби центру зайнятості. Юлія Миколаївна ознайомила запрошених з певними видами послуг, якими можна скористатися, перебуваючи на обліку в  центрі зайнятості. Наголосила на тому, що всі безробітні мають право на добровільних засадах брати участь у громадських роботах, бути задіяними у виконанні тимчасових робіт та отримувати за виконані роботи додаткові кошти.

Учасники семінару, які вже скористались нагодою попрацювати на громадських роботах, поділились своїми враженнями з іншими учасниками семінару. А останні, в свою чергу, ставили питання, які їх цікавлять з цього приводу.

Також  заступник начальника відділу активної підтримки безробітних та профорієнтаційної роботи розповіла слухачам про можливість деяких категорій безробітних осіб отримати ваучер на навчання (матеріальна допомога на навчання для осіб, які є старшими за 45 років). Є визначені критерії, за умови яких особа може отримати такий ваучер, детальніше з ними можна ознайомитись безпосередньо у центрі зайнятості.

   

Слухачі семінару також дізналися про можливість пройти курси підвищення кваліфікації (на базі вищої освіти) та курси перепідготовки (на базі технічної освіти).

Старовойт Тетяна Георгіївна, начальник відділу по роботі із застрахованими особами органу Пенсійного фонду, розповіла присутнім про відділ роботи із застрахованими особами, про основні засади та принципи його роботи. Детально пояснила про послугу Пенсійного фонду: кожен громадянин має право звернутися до Пенсійного фонду з пакетом документів для перевірки їх достовірності, правильності заповнення та доцільності подання документів для призначення пенсії. Крім цього, громадяни отримають детальні консультації.

 Тетяна Георгіївна пояснила важливість даної послуги, адже майбутній пенсіонер може звернутись набагато раніше до моменту призначення пенсії, щоб були час та можливість виправити заздалегідь усі помилки.

Слухачам семінару також було цікаво послухати про електронну послугу Вебпорталу - офіційного інформаційного порталу Пенсійного фонду України, про його користь та переваги використання.

Наприкінці семінару, Юрчишина Надія Михайлівна, головний спеціаліст відділу призначення пенсій, надала інформацію щодо основних новацій у пенсійному законодавстві та проконсультувала слухачів з приводу призначення пенсії. Окрему увагу було приділено питанню офіційного працевлаштування та сплати внесків до Пенсійного фонду України для майбутньої пенсії.

Загалом, семінар виявився дуже плідним як для слухачів, так і для працівників соціальної сфери, які мали можливість поділитися один з одним досвідом.

Осіб, які зацікавилися послугами Пенсійного фонду, було запрошено догромадських приймалень управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва (м. Київ, вул. Кловський узвіз, буд. 14А та вул. Крутий узвіз,4.  Приймальні дні та години: понеділок-четвер 9:00-18:00; п’ятниця: 9:00-16:45; обідня перерва: 13:00-13:45).  

Для отримання більш детальної та конкретної інформації Печерський районний центр зайнятості також запрошує всіх громадян, які бажають працевлаштуватись, змінити місце роботи або знайти тимчасову роботу у вільний від навчання або роботи час, звертатись до центру за допомогою у працевлаштуванні.

Адреса Печерського районного центру зайнятості: м. Київ, вул. Гайдара, 50, 3 поверх (години роботи: понеділок - четвер - 9.00 - 18.00, п'ятниця -   9.00 - 16.45).

Перейти до спискуВерсiя для друку