Головна  →  Новини  →  7 листопада 2014

ПІДСУМКОВА НАРАДА ЗА 9 МІСЯЦІВ 2014 РОКУ В УПРАВЛІННІ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ПЕЧЕРСЬКОМУ РАЙОНІ М. КИЄВА

ПІДСУМКОВА НАРАДА ЗА 9 МІСЯЦІВ 2014 РОКУ В УПРАВЛІННІ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ПЕЧЕРСЬКОМУ РАЙОНІ М. КИЄВА

В управлінні Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва підсумовано результати роботи за 9 місяців 2014 року, які розглядались на робочій нараді при начальнику управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва Аюповій Н.Г. та в присутності заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві Глущенко Світлани Аркадіївни.

Під час засідання були заслухані керівники відділів управління, які проінформували про позитивні напрацювання та проблемні питання, над вирішенням яких необхідно працювати у подальшому.

Так, заступник начальника відділу надходження, прогнозування платежів Конончук Людмила Павлівна доповіла, що станом на 01.10.2014 року на поточні рахунки управління надійшло власних коштів на загальну суму 17976,05 тис. грн., єдиного соціального внеску в сумі – 3 877 309,2 тис. грн.

При щомісячній потребі на виплату пенсій в сумі 86,2 млн. грн., управлінням в повному обсязі забезпечується фінансування пенсійних виплат.

Начальник управління Наталя Георгіївна звернула увагу присутніх на негативну динамику: середньомісячний загальний фонд оплати праці по району станом на 01 жовтня зменшився на 29 млн. грн. і складав 1746 млн. грн. проти 1775 млн. грн. на липень місяць.

В свою чергу, оподаткований фонд оплати праці зменшився на 43 млн. грн., 1536 млн. грн. проти 1579 млн. грн.

Середньооблікова чисельність найманих працівників зменшилась на 21 тис. громадян, а саме 278,5 тис. проти 299,1 тис. громадян.

Зменшився на 420,0 грн. і середній розмір заробітної плати по району, 5514,2 грн. проти 5935,79 грн.

На сьогодні, на 1-го пенсіонера в районі припадає 9 працюючих осіб, на 01.07.2014 було 10, а це показники жовтня 2013 року.

Людмила Павлівна доповіла, що на 01 жовтня 2014 року сума заборгованості по всіх платежах до Фонду в районі становить 37,66 млн. грн., що на 226,7 тис. грн. більше у порівнянні з початку року.

При зменшенні недоїмки по страхових внесках, по нарахованих фінансових санкціях та по відшкодуванню наукових пенсій в загальній сумі 1950,4 тис. грн. відбулось зростання заборгованості по відшкодуванню коштів, призначених на виплату та доставку пільгових пенсій на 2,17 млн. грн.

Прирост даного виду боргу «забезпечили» 11 підприємств району, в тому числі:

-         ПАТ «Спецуправління протизсувних підземних робіт»;

-         Київський завод «Радар»;

-         ВАТ «НДІ спеціальних видів лиття»;

-         ВАТ «Київоздоббуд» та інші.

З метою погашення заборгованості по сплаті внесків та зборів управлінням вживаються відповідні заходи згідно діючого законодавства. Заходами впливу охоплено:

-         95,3 % - заборгованості по страхових внесках;

-         100 % - заборгованості по відшкодуванню наукових пенсій;

-         86,7 % - заборгованості по відшкодуванню пільгових пенсій.

Наступною виступила з доповіддю начальник юридичного відділу Прокопець Тетяна Сергіївна:

Протягом 9 місяців проведено ознайомлення з 193 справами виконавчих проваджень.

Управлінням оскаржено 5 виконавчих проваджень на суму 855,4 тис.грн.

Проведено чотири акти звірення виконавчих документів з ВДВС Печерського РУЮ м.Києва за рішеннями про стягнення коштів на користь держави в інтересах органів Пенсійного фонду України. Проведено 6 сумісних нарад щодо  покращення стану виконання та належного забезпечення взаємодії при виконанні  рішень судів,  вимог про сплату боргу, рішень про накладання штрафів і нарахування пені та постанов у справах про адміністративні правопорушення.

Також Тетяна Прокопець доповіла, що протягом 9 місяців 2014 року до органів Державної виконавчої служби подано 855 виконавчих документа  (вимоги, ф/с) на суму  4451,7 тис. грн., з них:

-           самостійно сплачено платниками на суму – 125,7 тис. грн.;

-           примусово стягнуто органами ДВС на суму – 1807,7 тис. грн.

За 9 місяців 2014 року до органів ДВС подано 26 виконавчих листів на загальну суму – 5314,9 тис.грн.

Робота з органами ДВС щодо примусового стягнення заборгованості продовжується.

Наступною виступила начальник відділу звернення громадян Цвілій  Олеся Сергіївна. Вона доповіла, що в управлінні забезпечується всебічний розгляд звернень, порушених в них проблем, оперативне їх вирішення, захист законних прав та інтересів громадян.

За 9 місяців 2014 року із загальної кількості звернень (259) в управлінні зареєстровано 139 письмових звернень громадян, з вищих органів влади та організацій надійшло 10 звернень, на особистому прийомі керівництва  управління побувало 120 осіб.

Найчастіше порушувались питання щодо порядку призначення пенсій та перерахунків – 211 звернень (інвалідів інших категорій 12, дітей війни 12, науковців 5, державних службовців 41, інвалідів, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС 16),

Наприкінці наради виступилазаступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві Глущенко Світлана Аркадіївна.

Перш за все вона подякувала всім присутнім за проведену роботу та наголосила, що управління повинно і надалі вживати всіх засобів впливу до боржників по сплаті внесків та зборів, адже від результатів даної роботи залежить наповнення бюджету Фонду та в подальшому – фінансування виплати пенсій.

Світлана Аркадіївна також обговорила з начальниками структурних підрозділів управління проблемні питання та шляхи їх вирішення, наголосила на необхідності тісної співпраці з соціальними партнерами та державними установами району, адже забезпечення соціальної захищенності як працюючого населення так і пенсіонерів – одне з найголовніших завдань органів Пенсійного фонду України.

   

   

Перейти до спискуВерсiя для друку