Головна  →  Інформація!  →  22 травня 2015

Укриття цивільного населення від дії засобів ураження в особливий період


 

Після подачі звукового сигналу (сирени, гудки і т. д.) передається мовна інформація через стаціонарні та пересувні гучномовці, радіоприймачі та телебачення. Вислухавши повідомлення, кожен громадянин повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.

У разі отримання сигналу місцем укриття населення є цокольне або підвальне приміщення свого будинку, станції метрополітену, паркінги або інші наземні чи підземні споруди, які розташовані найближче від місця проживання і можуть бути використані для захисту від дії засобів ураження.

Громадяни, які знаходяться вдома повинні:

-  сповістити сусідів про отримання сигналу;

-  виконати дії у відповідності з отриманим повідомленням;

- взяти документи, медичну аптечку, засоби зв'язку та негайно перейти в місця укриття: підвальні або цокольні приміщення, гаражі, паркінги свого будинку, які будуть відчинені працівниками балансоутримувача.

У разі відсутності підвалу у вашому будинку, заздалегідь з’ясуйте у керівників ЖЕКу, де знаходяться укриття для мешканців вашого будинку.

Якщо сигнал застав вас в транспорті, громадському місці (магазині, театрі, на ринку тощо) необхідно уважно і спокійно вислухати повідомлення, визначитися де поблизу знаходиться станція метрополітену, підземний паркінг (гараж), підземний перехід, офісне, торгівельне або розважальне приміщення, розташоване в цокольній або підвальній частині будівлі, інше укриття і як найшвидше добратися і укритися в них.

Якщо сигнал отримано на роботі необхідно діяти згідно зазначеного повідомлення, вказівок керівників підприємств, організацій і установ та у відповідності з планами реагування органів управління та сил цивільного захисту.

У сховищах підлягають укриттю:

- працівники найбільшої працюючої зміни суб'єктів господарювання, які продовжують свою діяльність в особливий період;

- працівники чергового персоналу суб'єктів господарювання, які забезпечують життєдіяльність міста;

- хворі, медичний та обслуговуючий персонал закладів охорони здоров'я, які не підлягають евакуації або не можуть бути евакуйовані у безпечне місце.

Перейти до спискуВерсiя для друку