КМДА Київська міська державна адміністрація


28 вересня 2018

Звернення голови Печерської райдержадміністрації з нагоди вшанування 77-ї роковини трагедії Бабиного Яру Сергія Мартинчука

Звернення голови Печерської райдержадміністрації  з нагоди вшанування 77-ї роковини трагедії Бабиного Яру  Сергія Мартинчука

Шановні печеряни!    

Сьогодні ми вшановуємо пам’ятну і водночас трагічну дату – 77-мі роковини трагедії в Бабиному Яру, саме там за часів Другої світової війни, на північно-західній околиці столиці України, окупанти «вирили» інтернаціональну братську могилу вчинивши масові розстріли євреїв, ромів, представників українського національно-визвольного руху та багатьох інших.

В світовій, українській та в історії єврейського народу урок Бабиного Яру виразно позначений, як масовий суспільний злочин тогочасного авторитарного і тоталітарного режимів. Бабин Яр – це одвічний докір за події минулих століть, де було місце війнам, диктатурі, геноциду та голокосту.

Незважаючи на трагічне історичне минуле та непрості відносини між багатьма країнами, сьогодні наші співвітчизники, євреї та німці сповідують європейські погляди та демонструють відданість ідеалам демократичного і толерантного світу.

Завдяки співдружності та силі солідарності вільного світу, де панує повага до різних етносів та народностей, їхньої мови, традицій, культури, духовних і релігійних переконань, відкриваються великі перспективи для розбудови успішних держав.

У нинішній час, коли в нашій країні сформувалася цілком політична нація на таких фундаментальних цінностях, як толерантність, повага прав людини та людської гідності, ми спроможні протистояти непростим викликам сучасності, адже нині, зростає нове покоління, яке є гарантією незворотності демократичних реформ в Україні.

Демонструючи національну міць та єдність, ми успішно розбудовуємо нашу державу поступово реалізовуючи курс євроатлантичної інтеграції. Стоячи на варті непохитності віри у краще майбутнє, ми зобов’язані пам’ятати про трагічні й доленосні події, які передували на шляху становлення нашої державності.

Вірю, що на землі вільної та незалежної України, Європи та всього світу завжди пануватимуть мир, порозуміння та злагода.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.