КМДА Київська міська державна адміністрація


27 вересня 2018

Державна служба зайнятості інформує

Ким бути?  Підкаже профорієнтація!

Кожній молодій людині рано чи пізно доводиться обирати професію. Це дуже нелегкий вибір, який породжує багато складних питань. У вирішенні цих питань школярам допомагає Державна служба зайнятості.

Чи можливо стати успішним професіоналом, маючи досить обмежені знання про сутність професії? Що робити, якщо ці знання фрагментарні, уривчасті і так і досі не зв’язалися в єдину струнку систему, яка полегшує розуміння суті професії?

А якщо професія обрана під впливом віянь моди або бажання батьків?

Як дізнатись, чи відповідає професійний вибір життєвим цілям і цінностям, особистісним та інтелектуальним особливостям?

Ким стати? Як обрати професію так, щоб цей вибір в подальшому не став одним із самих великих розчарувань у житті?

Як – ще будучи учнем – визначитися зі своїм покликанням, можливими карєрними перспективами та варіантами їх досягнення?

Кожен учень, звернувшись до центру зайнятості, має змогу пройти тестування з метою професійного самовизначення та отримати консультацію спеціаліста.

Профдіагностичне тестування та профорієнтаційне консультування допомагають школярам:

-  виявити професійні нахили;

- виявити складності міжособистісної взаємодії та адаптації;

- обрати коледж, технікум чи вищий навчальний заклад для подальшого навчання.

За підсумками тестування учні мають змогу отримати розгорнуту інформацію про особливості характеру, психологічні особливості, рекомендації щодо можливих варіантів майбутньої професійної діяльності.

Окрім індивідуальних консультацій спеціалісти державної служби зайнятості проводять групові заходи (профорієнтаційні уроки, квести, тренінги), професіографічні екскурсії на підприємства (що дає можливість побачити внутрішній зміст професії), для початкових класів профорієнтація проводиться в інтерактивній (ігровій) формі. Під час проведення таких заходів учні також отримують інформацію про стан ринку праці регіону та країни в цілому.

Вся ця робота спрямована на усвідомлення молоддю того факту, що успішна самореалізація в суспільстві залежить від правильного вибору професії. Адже вдало обрана професія – це одна із головних умов людського щастя!

Печерська районна філія Київського міського центру зайнятості запрошує учнівську молодь 8 – 11 класів відвідати службу зайнятості для отримання актуальної інформації про сучасний ринок праці, послуг профконсультантів та проходження тестування з метою професійного самовизначення.

Ми чекаємо Вас за адресою: м. Київ, вул. Іоанна Павла ІІ, буд. 7.

Телефони для довідок: 277-36-44 та 277-36-45

 

Джерело: пресс-служба Державної служби зайнятості

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.