Головна  →  Новини  →  21 вересня 2018

Місто продовжить ремонт обладнання заводу «Енергія» для підвищення екологічності його роботи – Петро Пантелеєв

З 1 серпня столична влада повернула в управління міської громади теплоенергетичний комплекс, у тому числі, і сміттєспалювальний завод «Енергія». Місто планує продовжити модернізацію обладнання на заводі в рамках інвестиційної програми. Про це в інтерв’ю УНІАН розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Понад один мільйон двісті тисяч тон сміття щорічно утворюється в місті Києві.

Заступник голови КМДА деталізував, що близько 40% сміття вивозиться на полігон № 5, ще 25% – на сміттєспалювальний завод «Енергія», близько 15% – на шостий полігон, до 8% сортується і переробляється, залишок – вивозиться на полігони у Київській області. З 2014 року на «Енергії» розпочаті ремонтні роботи.

«На заводі проведений капремонт двох котлоагрегатів та заміна двох електрофільтрів, які очищують димові гази від пилу. Реконструкція дозволила знизити викиди шкідливих речовин в атмосферу більше, ніж у двічі. Ми плануємо відновити її в рамках інвестиційної складової тарифу, провести капремонт ще двох існуючих котлів та двох електрофільтрів, а також модернізацію двох кранів твердих побутових відходів. Загальна вартість цих робіт – близько 120 млн грн. Окремі кошти будуть виділені на систему хімічного очищення димових газів. Проект передбачає встановлення сучасного європейського обладнання, що підвищить екологічні показники заводу», – повідомив Петро Пантелеєв.

Більше інформації про плани міста в питанні утилізації відходів – за посиланням.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку