Головна  →  Новини  →  19 вересня 2018

Підопічні територіального центру відвідали музей партизанської слави

19 вересня 2018 року підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва відвідали музей партизанської слави.

Музей партизанської слави у Києві відкритий на початку травня 2008 року, експозиції музею відображають реальні дії підпільно-партизанського руху в Україні, зокрема в Київській області, а також демонструє активну всенародну участь населення міста і області у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками.

Під час екскурсії підопічні Територіального центру змогли ознайомитись з експозиціями музею до яких увійшло багато цікавих експонатів, серед яких: нагороди; архівні документи; зброя; партизанський віз; штабна землянка; рибальський човен. Особливу увагу привертає виставлена колекція старої зброї. Сьогодні вона давно не використовується, але за часів Другої світової була найбільш ходовою. Наприклад, автомати ППШ з круглим диском, пістолети, кулемети Дегтярьова.

Зокрема, підопічні мали можливість подивитися на партизанський човен, дерев'яний віз, на якому перевозили снаряди і боєприпаси.

Екскурсія до музею була змістовною та цікавою, яка розширила світогляд відвідувачів про часи партизанського руху в Києві та Україні в цілому.

Перейти до спискуВерсiя для друку