Головна  →  Новини  →  24 серпня 2018

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з нагоди 27-ї річниці незалежності України!

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з нагоди 27-ї річниці незалежності України!

Шановні співвітчизники!  

Прийміть щирі вітання з нагоди 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.  

Сьогодні йдучи шляхом, який обрав і відстояв український народ, ми укорінюємо європейські цінності, виступаємо як самостійний суб’єкт міжнародних відносин та демонструємо світовій спільноті, що Україна відбулась як суверенна Держава.

Протягом 27-ми років незалежності, крок за кроком, в нашій країні впроваджувались ефективні реформи, вводились дієві закони та постанови Уряду у всіх сферах життєдіяльності держави. Забезпечувались конституційні гарантії захисту прав і свобод людини.

Проголошення й визнання нашої держави як незалежної, суверенної та демократичної – це закономірний результат довготривалого історичного розвитку.

У часи Української революції 1917-1921 років українці відродили державність – утвердили державні кордони, мову, гроші, символіку (герб, гімн і прапор) створили боєздатне військо. Однак зовнішня агресія та внутрішні протиріччя  не дали можливості зберегти цю державу.

У ХХ столітті Україна кілька разів втрачала державність. Злочинні тоталітарні режими – комуністичний і нацистський – забрали мільйони життів українців у роки голодоморів, політичного терору, депортації та воєн.

Тоді зовнішня агресія не зупинила боротьбу української нації за право мати власну незалежну і соборну Державу. Ця боротьба триває й сьогодні. Наші співвітчизники змушені захищати територіальну цілісність та суверенність України від російської агресії.

Події останніх років, що розгорнулися на Сході України, на підґрунті громадянського патріотизму наблизили процес формування сучасної української політичної нації. Це свідчить про те, що перше пострадянське покоління зросло з новим європейським світоглядом.

Приємно відзначити, що сьогодні Україна посідає значиме місце на політичній карті світу, нація з демократичною орієнтацією стрімко наближається до євроатлантичної інтеграції.

Тож з нагоди загальнонаціонального свята щиро бажаю кожному українцю злагоди та душевної величі, нехай серця наповнюються гордістю за нашу Державу, і пам’ятаймо, що прагнення до єдності – запорука щасливого майбутнього.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку