Головна  →  Новини  →  19 липня 2018

Підопічні територіального центру відвідали Музей води

18 липня 2018 року підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва   відвідали Музей води, де на них очікувала цікава екскурсія про гідросферу планети, запаси води, якими володіє Україна, про вплив людини на екологію.

 

 Під час екскурсії, в одному із залів музею, пройшовши через грот, підопічні мали змогу побачити різноманітні перетворення та стани води, зокрема, водоспад та дощ з грозою. А також познайомитись з екзотичними, японськими, мешканцями водного світу, які знаходяться у басейні Музею води.

 Окрім того, екскурсовод розповіла інформацію про те, як саме за давніх часів забезпечувався питною водою м. Київ, скільки коштувала вода, та як прокладали перший водопровід.

 Також підопічними було оглянуто діючу модель артезіанської шпари та заслухано відомості про етапи очищення річкової води, перш ніж вона стане безпечною та придатною до вживання.

 Довідково:

 Музей  відкрито у 2003 році в спорудах першого київського централізованого водогону, побудованих в 1872 та 1876 роках за проектом архітектора Олександра Шіле. Вся експозиція розташована під землею, дістатися до якої можна зручним ліфтом.

Перейти до спискуВерсiя для друку