Головна  →  Новини  →  17 липня 2018

У Києві лише 515 літніх майданчиків із 1148 є законними та сплачують пайові внески до міського бюджету

У столиці лише 515 літніх майданчиків із 1148 є законними та сплачують пайові внески до міського бюджету. Про це заявив заступник директора Департаменту міського благоустрою КМДА Тарас Панчій.

Як наголошують у Департаменті, у спекотну погоду особливою популярністю серед відвідувачів київських ресторанів та кафе користуються літні тераси, утім деякі з них установлені всупереч Правилам благоустрою та займають майже весь тротуар. Пішоходи змушені обходити такі спорудження, виходячи на проїжджу частину та ризикуючи своїм життям та здоров’ям.

«Правилами благоустрою передбачено, що мінімальний прохід для пішоходів на тротуарі має складати не менше 50% від ширини тротуару. Тобто, якщо ширина тротуару складає 6 метрів, то зона для пішоходів має бути 3 метри, але не менше 1,8 метра. Крім того, аби не створювати незручності для пішоходів, літні майданчики не мають потрапляти у зони перехресть, розташовуватись біля виходів із метро», – сказав Тарас Панчій. 

На сьогодні на території Києва біля закладів харчування розміщено 1148 літніх майданчиків, із яких лише 515 є законними та сплачують пайові внески, що суттєво поповнює міський бюджет. Усі інші літні майданчики розміщені без дозвільної документації. Для боротьби із недоброчесними підприємцями, які розширяють свої заклади харчування до зон обмеження, інспектори благоустрою спільно із поліцією вживають усіх заходів, аби усунути порушення.

«У Києві надзвичайно високий рівень прозорості висвітлення відомостей щодо діяльності того чи іншого об’єкту, що розташований на столичній території. Кожен може зайти на «Містобудівний кадастр» та перевірити законність розміщення будь-якого об’єкта на київських вулицях, ввівши точну адресу», – підбив підсумок Тарас Панчій.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку