КМДА Київська міська державна адміністрація


11 липня 2018

Підопічні територіального центру відвідали музей Шолом-Алейхема

11 липня 2018 року підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району міста Києва   відвідали музей Шолом-Алейхема.

Шолом-Алейхем (Ш. Н. Рабинович) - один з основоположників літератури на ідиш, у тому числі дитячої. У віці 15 років, натхненний Робінзоном Крузо, він написав власну, єврейську версію твору і вирішив стати письменником, узявши псевдонім Шолом-Алейхем («мир вам» - традиційне єврейське вітання).

Під час проведення екскурсії підопічні побачили чимало автентичних речей того періоду, коли письменник жив і творив у Києві. Експозиція даного музею розповідає і показує життя та творчість видатного письменника. Відвідавши музей, у кожного з’являється можливість долучитися до духовної і матеріальної культури єврейського народу.

Також під час екскурсії демонструються деякі обрядові єврейські предмети, речі традиційного єврейського побуту. На моніторах, встановлених в залі, підопічні побачили фрагменти фільмів та спектаклів за творами Шолом-Алейхема, єврейську архітектуру, унікальне мистецтво єврейських майстрів обробки каменю – єврейські надгробні стели (мацеви), старовинні єврейські книги, рукописи, примірники єврейської каліграфії. У цілому, в залі близько 500 експонатів.

Крім того, в музеї відкрито експозицію картин київських художників, присвячених героям з творів письменника. Музей дає уявлення не тільки про самого письменника і його творчість, але і про середовище, в якому жив Шолом-Алейхем.

Екскурсія до музею була змістовною та цікавою і залишила приємні враження та цікаві спогади на довгий час у підопічних Територіального центру.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.