КМДА Київська міська державна адміністрація


21 червня 2018

Печерська райдержадміністрація взяла участь в Акції єдності «Музика без кайданів» з нагоди відзначення Світового дня музики

Сьогодні, 21 червня, в Печерському районі проходить дванадцятигодинна Акція в підтримку ув’язнених українців на території інших держав «Музика без кайданів». Фотозвіт

На столичному Майдані Незалежності, протягом дня, безупинно прозвучать   72-ві варіації Державного гімну України (за кількістю ув’язненних) в інструментальному виконанні. Автор і виконавець проекту – музикант, лауреат численних міжнародних конкурсів та фестивалів, режисер та громадський діяч Майк Кауфман-Портніков.

Соціальну подію підтримали відомі діячі культури та патріотично налаштовані громадяни.

Захід проводиться в рамках музичного фестивалю, який започаткований у 1982 році за ініціативи міністра культури Франції Жака Ланга. Загалом, кордони музичної події охопили 100 країн і 340 міст у всьому світі. В Україні також, вже кілька років поспіль, це свято відзначає місто Львів, а цьогоріч долучилась й столиця. Контекст сьогоднішньої Акції – масштабне пробудження уваги та проінформованість світової спільноти щодо української проблематики, як форма реалізації ідеалів миру та взаєморозуміння між народами.

Варто зазначити, що на Акції єдності «Музика без кайданів» будуть присутні представники Книги рекордів Гіннеса України, аби зафіксувати рекордну кількість безперервного виконання Державного гімну України в авторській обробці. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.