Головна  →  Новини  →  21 червня 2018

За півроку у Києві за незаконне розміщення торгових точок видали 667 приписів та склали 404 протоколи

Із початку 2018 року інспекторами благоустрою видано 667 приписів та 404 протоколи за незаконне розміщення торговельних лотків, палаток, штендерів на тротуарах, зелених зонах, із яких проводиться торгівля. Про це заявив директор Департаменту міського благоустрою Андрій Фіщук під час наради з питань життєдіяльності м. Києва.

«Крім того, районними в м. Києві державними адміністраціями систематично проводяться спільні із поліцією рейди, аби не допустити виникнення осередків стихійної торгівлі. Зокрема, у Святошинському районі проведено 126 таких рейдів, у Деснянському – 68. Загалом, у всіх районах інспекторами благоустрою та поліцією здійснено 390 рейдів, і направлено до правоохоронних органів 421 скаргу на несанкціоновану торгівлю та складено про це 1063 адміністративних протоколи за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУАП)», – сказав Андрій Фіщук.

Протоколи на правопорушення мають право складати уповноважені працівники органів внутрішніх справ, члени громадських формувань із охорони громадського порядку та державного кордону, що передбачено ст. 255 та ст. 160 «Торгівля з рук у невстановлених місцях» КУАП.

«Наразі найбільша кількість осередків стихійної торгівлі припадає на територію біля підземних пішохідних переходів до станцій метрополітену, що перешкоджає вільному пересуванню громадян. Для вирішення цієї проблеми плануємо збільшити кількість рейдів із працівниками органів внутрішніх справ із конфіскацією предметів торгівлі, що передбачено чинним законодавством України», – підбив підсумки Андрій Фіщук.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку