Головна  →  Анонси  →  29 травня 2018

30 травня о 10:00 відбудеться прес-конференція «Аварійний стан каналізації: що робити?»

30 травня о 10:00 відбудеться спільний захід «Київводоканалу» та компанії «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», на якому можна побачити роботу локальних очисних споруд, які очищують стоки перед скидом їх у систему міської каналізації.

Учасники заходу:

  • заступник директора департаменту екологічного нагляду ПрАТ «АК «Київводоканал» Олександр Гуменюк;
  • директор ТЦ «METRO Позняки» Сергій Бурсаков;
  • начальник інформаційного управління ПрАТ «АК «Київводоканал» Вікторія Яковлєва.

Місце проведення: м. Київ, просп. Петра Григоренка, 43.

Акредитація представників ЗМІ проводиться за тел.: +38 (097) 760-47-49 (Viber), або за адресою електронної пошти: [email protected] і триватиме до 9:00 30 травня. Для акредитації потрібно вказати ім’я та прізвище журналіста (оператора), номер контактного телефону, e–mail.

 

Довідково.

Минулого року «Київводоканалом» було ліквідовано майже 10 тисяч засмічень, а це – 30 кожного дня. Було ліквідовано 90 великих поломок та було витягнуто близько 9 тон жирів. Майже третина колекторів Києва знаходиться в аварійному стані.

Постійні засмічення та пориви колекторів можуть стати причиною виливу на поверхню стоків, у складі яких – шкідливі та небезпечні для життя та довкілля речовини.

Одним із чинників такої ситуації є нехтування Державними будівельними нормами В.2.2-25:2009, згідно з якими у кожному закладі масового харчування мають бути встановлені локальні очисні споруди, а також Правилами прийому стічних вод.

Компанія «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» встановила локальні очисні споруди у приміщеннях роботи з рибо- та м’ясопродуктами, а також кафе, що розташоване в будівлі. У «Київводоканалі» зазначають, що це дієве рішення, яке допомагає урятувати каналізаційну мережу та сприяє нормалізації екологічної ситуації у місті.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку