Головна  →  Новини  →  25 травня 2018

Віталій Кличко дав старт Чемпіонату рівних, який УЄФА проводить у рамках фіналу Ліги чемпіонів (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко дав старт Чемпіонату рівних, який УЄФА проводить у рамках фіналу Ліги Чемпіонів. У цьому турнірі беруть участь команди безпритульних, людей із інвалідністю та діти. Ігри турніру влаштували на території містечка «Фестиваль чемпіонів» на Хрещатику. Захід відбувається у рамках кампанії УЄФА «Equal Game» («Рівна гра»).

Відбирають учасників турніру в різних країнах серед безхатченків, людей, які хочуть пройти програму реабілітації. Ця програма діє на всьому світі. Фізичною підготовкою гравців займаються тренери УЄФА, які працюють у рамках «Equal Game» («Рівна гра»).

Відкрив турнір Віталій Кличко разом з Ією Андрущак – зіркою жіночого футболу та послом фіналу Ліги Чемпіонів у Києві. Перед першою грою вони провели стартову розпасовку мʼяча. Мер столиці наголосив, що популяризація таких змагань має на меті розвиток масового футболу, а також роботу з безпритульними, людьми, які потрапили у складну життєву ситуацію.

«Футбол – гра мільйонів! Незалежно від статі, віку, фізичних особливостей та соціального статусу! Це основні принципи, які пропагандує УЄФА у рамках кампанії «Рівна гра». Кожен охочий повинен мати можливість насолоджуватися грою у футбол. Незалежно від того, хто ви, звідки, чи як ви граєте. Цей турнір мотивує учасників, надає їм упевненості у власних силах, віри в себе», – заявив Віталій Кличко.

За статистикою УЄФА, кожне змагання поліпшує життя 77 учасників зі ста.

«Вони припиняють вживати алкоголь і наркотики, знаходять собі житло, роботу, починають займатися спортом і вчитися, налагоджують відносини з родиною та близькими. Багато безпритульних навіть стають гравцями і тренерами у напівпрофесійних і професійних клубах», – підкреслив Віталій Кличко.

Учасники турніру отримали шанс поспілкуватися із зірками футболу, які підтримують кампанію УЄФА «Equal Game».

Джерело: КМДА

 

Перейти до спискуВерсiя для друку