Головна  →  Новини  →  18 травня 2018

«Київтеплоенерго» готує теплове господарство до зими: вже ліквідовано 689 пошкоджень тепломереж

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» продовжує підготовку до наступного опалювального сезону. Станом на 18 травня у столиці ліквідували 205 пошкоджень мереж у результаті проведення гідравлічних випробувань та 484 пошкодження у процесі планових ремонтних робіт. Про це повідомили у КП «Київтеплоенерго».

Протягом 10 квітня – 30 серпня у Києві тривають гідравлічні випробування теплових мереж. У роботах задіяні майже 600 висококваліфікованих працівників КП «Київтеплоенерго» і близько 100 одиниць спеціалізованої техніки.

Загалом спеціалісти під час гідравлічних випробувань мають перевірити 150 джерел теплової енергії. Серед них: три ТЕЦ (ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, ПАТ «Єврореконструкція»), чотири станції теплопостачання (СТ-1, СТ-2 СТ «Біличі», СТ «Позняки»), 10 районних котелень та 133 – квартальні котельні.

Станом на 17.05.2018 року перевірку успішно пройшли: СТ «Біличі», 2 районні котельні, та 59 – квартальних. Виявлені та ліквідовані «тонкі місця» тепломереж.

Наразі випробування тривають у Голосіївському, Дарницькому, Оболонському, Подільському, Святошинському, Шевченківському та інших районах міста.

Станом на 18 травня, спеціалісти КП встигли виявити 283 пошкодження, 205 із яких уже ліквідували.

Паралельно у Києві проходять планові ремонтні роботи на теплових мережах. Із початку міжопалювального сезону у Києві виявили 543 пошкодження теплових мереж, 484 із яких уже ліквідували.

 

Довідково.

Гідравлічні випробування – обов’язковий різновид діагностики теплових мереж, який застосовують у Києві щороку в міжопалювальний сезон. Це потрібно для перевірки трубопроводів і вчасного виявлення та ремонту пошкоджених та зношених ділянок тепломереж.

Згідно з нормативами, випробування здійснюються за допомогою води температурою до +40С, що подається до тепломереж із підвищеним тиском. Виконувати такі роботи із увімкненим централізованим гарячим водопостачанням неможливо. Саме тому під час гідравлічних випробувань гаряче водопостачання споживачів припиняється.

Будьте уважними та дотримуйтесь заходів безпеки у місцях, де проходять гідравлічні випробування: при виникненні провалин ґрунту чи асфальту, появи води чи пари на поверхні за жодних обставин не наближайтеся до них. Також не варто паркувати автомобілі над люками теплових камер. Це підвищує можливість пошкодження транспорту та унеможливлює оперативне відключення пошкоджених ділянок.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку