Головна  →  Новини  →  25 квітня 2018

Віталій Кличко оглянув нову техніку «Київзеленбуду» та перевірив, як тривають ремонтні роботи у парку «Перемога»

Мер Києва Віталій Кличко оглянув нову техніку «Київзеленбуду» та перевірив як тривають ремонтні роботи у парку «Перемога», що у Дніпровському районі столиці.

«У нас багато парків. Але, на жаль, багато з них сьогодні у занедбаному стані. Тому наше завдання – щоб кожен парк столиці був таким же гарним і облаштованим, як парк «Наталка», – сказав Віталій Кличко. – Сьогодні ми презентуємо сучасну техніку європейського виробництва для прибирання та благоустрою зелених зон і місць відпочинку нашого міста».

Зокрема, мова йде про вакуумно-підмітальну електричну машину «Tenax Elektra» для прибирання пішохідних зон, тротуарів, парковок, вакуумно-підмітальну машину «RCM Patrol» із великою потужністю для збору сміття будь-якого типу, самохідний вакуумний пилосос «AGRINOVA OS10D2-SL», який автоматично прибирає дрібне сміття (листя, скошену траву) у садах, скверах і зелених зонах та газонокосарки. Техніку італійського виробника презентували в парку «Наталка», що на Оболоні. Зокрема, мер зміг випробувати спецавто, яке прибирає пішохідні зони у парках.

«Завдяки новій техніці робота «зеленбудівців» стане більш оперативною, якісною та легшою. Адже ручна праця, особливо на таких великих площах, дуже нелегка», – зазначив мер.

Він нагадав, що за останніх два роки, парк техніки КО «Київзеленбуд» суттєво збільшився. Зокрема, придбано 230 одиниць техніки (екскаватори, вакуумно-підмітальні авто та пилососи, газонокосарки, обприскувачі). Така техніка досить потужна, але разом із тим компактна, що дозволяє швидко і безперешкодно працювати у парках і скверах, обслуговуючи зелені зони столиці.

Віталій Кличко додав, що столична влада працює над тим, аби закуповувати більше сучасної техніки. Також мер запропонував, аби італійські компанії відкрили у Києві сервісний центр для обслуговування техніки, а на перспективу розглянули можливість створення спільного виробництва спецтехніки в столиці України.

Також Віталій Кличко перевірив, як тривають ремонтні роботи у парку «Перемога», що у Дніпровському районі столиці.

«Наше завдання, і ми його втілюємо, – створити у кожному районі Києва парк європейського рівня, аби кияни не їхали відпочивати лише в парк «Наталка», – заявив мер.

Віталій Кличко нагадав, що столичною владою визначено 10 парків у різних районах, які будуть капітально відремонтовані цього року. Зокрема, і парк «Перемога», де сьогодні тривають роботи.

У рамках другої черги капітального ремонту і благоустрою в парку «Перемога» з’явиться будинок садівника, дитячий майданчик, вбиральня, встановлять декоративні елементи паркового дизайну вхідної зони.

Будуть облаштовані пішохідні доріжки та алеї з фібробетону, встановлені сучасні лави, урни та альтанки. Для любителів активного відпочинку заплановані волейбольний, баскетбольний та workout-майданчики. 

Також мер відкрив інсталяцію у вигляді серця, розташовану неподалік парку «Перемога». Це восьмий у Дніпровському районі арт-об’єкт, створений «Київзеленбудом» спільно з бізнесом. Назвали цю інсталяцію у вигляді серця «For You», тобто «Для тебе», «Для Вас».

Міський голова привітав молодят, які сьогодні уклали шлюб та прийшли до інсталяції зробити весільне фото.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку