КМДА Київська міська державна адміністрація


30 березня 2018

Заборона на лов водних біоресурсів у весняно-літній період 2018 року

Печерська районна в місті Києві державна адміністрація  повідомляє, що відповідно до вимог Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» від 08.07.2011 № 3677-VI, наказу Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області від 15.03.2018 № НОД-22/6 «Про заходи із забезпечення охорони водних ресурсів у період нересту» у 2018 році заборонено:

1. Лов водних біоресурсів та підводне полювання у весняно-літній період нересту на території  водних об’єктів м. Києва та Київської області;

- у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками, включаючи зону підтоплення – з 1 квітня по 9 червня (включно);

- у всіх річках та їх кореневих водах - з 1 квітня по 20 травня (включно);

- у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктах – з 1 квітня по 29 червня (включно).

2. Лов (добування) раків у період виношування ними ікри, личинок, першої і другої линьок з 1 квітня по 13 червня та з 15 липня по 1 вересня.

3. Використання плавзасобів у визначених місцях нересту, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

4. Проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт.

На період заборони дозволено любительський лов до 3 (трьох) кг риби за світловий день однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берегової смуги водойм і річок у місцях зазначених у Переліку місць, визначених для любительського рибальства.

З Переліком місць (нерестовищ), на яких заборонено лов (добування) водних біоресурсів та Переліком місць, визначених для любительського рибальства можна ознайомитись на сайті Державного агентства рибного господарства України за посиланням:

http://darg.gov.ua/files/10/03_22_nerest_kyiv.pdf

У разі виявлення порушення порядку перевезення, придбання чи збуту риби, інших водних біоресурсів на ринках, місцях стихійної торгівлі, автошляхах повідомляти Київський рибоохоронний патруль на телефонні номера «Гарячої лінії» 068-642-80-26; 099-341-73-18 для відповідного реагування.  



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.