КМДА Київська міська державна адміністрація


22 лютого 2018

У Печерській РДА обговорили питання щодо забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці та інших соціальних виплат

22 лютого 2018 року перший заступник голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Дмитро Загуменний провів чергове засідання Комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій й інших соціальних виплат та питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення в Печерському районі. Фотозвіт

На засіданні були присутні керівники підприємств, установ та організацій Печерського району на яких існує заборгованість із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Під час проведення засідання комісією надано 6 рекомендацій та пропозицій посадовим особам підприємств, установ та організацій району, які спрямовані на погашення заборгованості із виплати заробітної плати та платежів до бюджету.

Окрім того, систематично проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота серед громадян та роботодавців району щодо негативних соціальних наслідків при нелегальних трудових відносинах та виплати заробітної плати в «конвертах». Оперативно повідомляється інформація про зміни у чинному законодавстві, що передбачають підвищення штрафних санкцій відносно роботодавців, які використовують найману працю без офіційного оформлення трудових відносин з працівниками.

Загалом, з початку 2018 року проведено 2 засідання, на яких заслухано  6 керівників проблемних підприємств, де на 5 підприємствах існувала заборгованість із виплати заробітної плати та ще на 1 підприємстві питання стосувалося щодо сплати внесків до Пенсійного фонду України.

Завдяки проведеній роботі Печерської райдержадміністрації з початку 2018 року станом на 20.02.2018 погашено заборгованості із виплат заробітної плати на загальну суму 4 822,2 тис. грн.  



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.