Головна  →  Новини  →  20 лютого 2018

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з нагоди Дня вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з нагоди Дня вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

 Дорогі печеряни!   

Щорічно, 20 лютого, Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні. Події Майдану назавжди закарбувалися у свідомості українського народу, як прояв великого патріотизму, національної відваги, самовідданості та незламності духу.  

Чотири роки тому з Революції Гідності розпочався новий хід сучасної історії нашої Держави. Мирні протести проти режиму влади, яка на той час призупинила підписання угоди з Євросоюзом мали доленосне значення для України.

Події, що змінили життя багатьох українців відбувались на території Печерського району, який став місцем протистояння між силовиками та протестувальниками. Через особисті переконання, жити за європейськими стандартами, сотні людей поплатились власним життям.

Сьогодні в Печерському районі вулиця Інститутська названа на честь Героїв Небесної Сотні, які продемонстрували всьому світові, що українці вільна й свободолюбива нація. Ми пам’ятаємо, що ключовою вимогою, з якої розпочалась Революція Гідності, було підписання асоціації з Європейським Союзом. У 2017 році українці отримали безвізовий режим, що стало першим кроком на шляху до членства України в ЄС.

Подвиг Героїв Небесної Сотні уособлює прагнення всього українського народу жити у вільній, демократичній та суверенній державі.

Ми сильні, коли ми єдині. Героям Слава!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку