Головна  →  Новини  →  13 лютого 2018

Сергій Мартинчук підписав Меморандум з Національною поліцією та Муніципальною вартою щодо підтримання правопорядку на території Печерського району

Сергій Мартинчук підписав Меморандум з Національною поліцією та Муніципальною вартою щодо підтримання правопорядку на території Печерського району

13 лютого 2018 року в приміщенні Печерської РДА під час проведення засідання Колегії відбулось урочисте підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю з Печерським управлінням поліції та громадським формуванням «Муніципальна варта». Фотозвіт  

Метою підписання меморандуму є спільне прагнення втілювати у життя ефективні форми співпраці для забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку на території Печерського району міста Києва.

«Один із пріоритетних напрямків, над яким ми працюємо – реалізація державної політики щодо забезпечення правопорядку в районі, зокрема, здійснення комплексу заходів для профілактики і протидії злочинності та захисту безпеки громадян»,- зауважив очільник Печерського району.

Документ підписали голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук, перший заступник начальника Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві Олександр Лозінський та керівник штабу Київського міського громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта» Ігор Марі.

Довідкова інформація. До основних завдань Муніципальної варти відносять – забезпечення правопорядку в усіх сферах життєдіяльності району, а саме:

- профілактика правопорушень, інформування органів та підрозділів внутрішніх справ про скоєні злочини або ті, що готуються;

- охорона майна, що перебуває у комунальній власності;

- надання окремих видів правової та соціальної допомоги;

- контроль за дотриманням земельного та природоохоронного законодавства, благоустроєм території, чистотою вулиць, парків, скверів і прибудинкових територій, паркуванням автотранспорту, організацією торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування тощо.

Нагадаємо, що в травні 2015 року Верховна Рада України схвалила у першому читанні Закон про муніципальну варту, який надає дозвіл місцевим органам самоврядування формувати регіональні правоохоронні органи. 

Перейти до спискуВерсiя для друку