КМДА Київська міська державна адміністрація


31 січня 2018

У Печерському районі відбудеться безкоштовне обстеження із захворювання на рак

До Всесвітнього дня боротьби із захворювання на рак 2 лютого 2018 року з 09:00 до 13:00 на базі Комунального некомерційного підприємства «Консультативно-діагностичний центр» за адресою вулиця Професора Підвисоцького, 13, мешканці Печерського району зможуть пройти безкоштовне ультразвукове дослідження органів черевної порожнини, молочних залоз, рентгенологічні дослідження черевної порожнини, обстеження шкіри на предмет наявності новоутворень та так званих фонових захворювань, дерматоскопічні дослідження.

Також, громадяни матимуть змогу проконсультуватися з лікарями щодо профілактики раку, здорового способу життя та отримати іншу інформацію. В разі необхідності обстеження буде продовжено, в тому числі силами інших фахівців.

Згідно з наказом Департаменту охорони здоровʼя Київської міської державної адміністрації від 29 січня 2018 №77 заходи до Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на рак у 2018 році будуть проведені в усіх районах міста Києва.

У лікувально-профілактичних закладах Печерського району щороку проводяться заходи до Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на рак, що відзначається  4 лютого. Подібні заходи у співпраці з фахівцями Київської міської клінічної онкологічної лікарні проводяться також в інші періоди року. Метою таких заходів є привернення уваги мешканців до стану власного здоровʼя, покращення якості та збільшення різноманітності форм роботи, спрямованої на профілактику та раннє виявлення раку

У разі виникнення додаткових питань можно звернутися за телефоном: 285-84-27.

Додаткова інформація:

Науковці вважають, що запобігти запізнілому виявленню захворювання на рак можна було у близько 40% випадків запізнілого діагностування. Успішність лікування переважної більшості онкозахворювань цілковито залежить від того, на якій стадії виявлено захворювання. Так, виявлення захворювання у першій (із чотирьох) стадій означає, що життя пацієнта буде збережене за умови чіткого дотримання уніфікованого протоколу лікування. На жаль, у понад 30% випадків онкозахворювання в Україні діагностуються в задавнених стадіях. Така ситуація призводить до зменшення тривалості життя пацієнтів, зростання в десятки разів витрат на лікування порівняно з випадками, у яких пухлина виявлена у ранній стадії. Таким чином, виявлення онкозахворювання на ранньому етапі відіграє визначальну роль для збереження життя пацієнта.  

 

Джерело: Управління охорони здоров’я Печерського району



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.