КМДА Київська міська державна адміністрація


23 січня 2018

На 2018 рік Київ отримав заявки 125 будинків на проведення заходів з енергозбереження в рамках програми «70/30»

Реформа у сфері житлово комунального господарства повинна будуватися на основі принципу залучення людей до процесу управління будинком та надання посильних можливостей для покращення його технічного стану. З цією метою в столиці діє низка ефективних програм, зокрема «70/30», яка допомагає киянам не лише відремонтувати житло, а й значно скоротити витрати на комунальні послуги. На 2018 рік ми отримали заявки мешканців 125 будинків на проведення заходів з енергозбереження. Про це в ефірі каналу «112 Україна» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Також Київ втілює механізм «теплих кредитів», укладення ЕСКО-договорів у житловому секторі, міська влада надає допомогу мешканцям при встановленні систем охорони обладнання в будинку тощо.

На думку заступника, реформування сфери житлово-комунального господарства повинне здійснюватися на основі залучення людей до управління власним майном, створення дієвих механізмів контролю за якістю послуг та надання відповідних повноважень органам місцевого самоврядування, що дозволять захистити споживача.

«В Києві ми втілюємо ці принципи в форматі міської програми співфінансування капітальних ремонтів та заходів з енергозбереження «70/30». Суть в тому, що місто оплачує 70% вартості робіт, а мешканці мають зібрати 30%. За останні три роки кияни інвестували понад 65 млн грн в технічні заходи у своїх будинках, оскільки тема енергозбереження є значним стимулом для людей: вони суттєво економлять на опаленні, електриці, вартості гарячої води тощо», – сказав Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що вже на цей рік місто отримало 125 заявок від ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) та ЖБК (житлово-будівельних кооперативів).

Найбільш затребуваними видами робіт є модернізація теплопунктів, ремонт систем теплопостачання в будинку, заміна вікон та дверей, утеплення фасадів та покрівель тощо.

«Але програма «70/30» також доступна і для будинків, де ОСББ або ЖБК не створені. У 2017 році шість житлових будинків уклали договори на проведення ремонтів з комунальним підприємством «Київжитлоспецексплуатація», – сказав представник КМДА.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.