Головна  →  Новини  →  22 січня 2018

У Печерському районі вперше запровадять ветеранський ХАБ

 

22 січня 2018 року голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук провів чергову нараду щодо вирішення питання створення Центру ветеранського руху при Печерській райдержадміністрації. Фотозвіт

«Створення Центру ветеранського руху при Печерській РДА – це соціальна відповідальність. Ми маємо на меті об’єднати усі кластери ветеранів, що існують у нашому районі задля їхньої спільної та плідної співпраці, зокрема, з ціллю посилення національно-патріотичного виховання дітей, учнівської та студентської молоді Печерського району міста Києва. Це буде окрема організація з власним централізованим самоврядуванням, у свою чергу, Печерська районна в місті Києві державна адміністрація буде активно сприяти, допомагати та підтримувати усі ініціативи Центру ветеранського руху», - зазначив Сергій Мартинчук.

На засіданні наради була присутня заступник директора Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської державної адміністрації Людмила Черкашина, яка внесла пропозиції щодо втілення європейського досвіду при створенні Центру ветеранського руху у Печерському районі.

Також, у нараді взяли участь керівники структурних підрозділів Печерської РДА та ветеранські громадські об’єднання району, які теж мали змогу внести свої пропозиції та зауваження щодо нового проекту по створенню ветеранського руху (хабу) при Печерській райдержадміністрації.

Під час засідання обговорювались детальні кроки, які уможливлюватимуть створення ветеранських об’єднань, а саме:

- виділення приміщення, яке матиме зручне транспортне розташування;

- наповнення інформаційно-технічною базою (комп’ютерна техніка та усе необхідне обладнання для здійснення роботи громадських об’єднань);

- створення окремої зали для реалізації статутної діяльності громадських ветеранських організацій;

- виділення окремої зали для проведення тематичних заходів патріотичного спрямування тощо.

 

Після розгляду усіх питань та пропозицій, голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук надав доручення:

- відділу з питань майна комунальної власності Печерської райдержадміністрації: розглянути та узгодити пропозиції по приміщенням, які можуть бути використані під створення Центру районного ветеранського руху (хабу);

- фінансовому управлінню, управлінню праці та соціального захисту населення Печерської райдержадміністрації: сформувати пропозиції щодо механізму фінансування Центру районного ветеранського руху (хабу);

Нагадаємо, що на сьогоднішній день громадським організаціям ветеранів, що у Печерському районі надається безкоштовна психологічна та соціальна допомога. Також, здійснюється реабілітація/адаптація інвалідів та осіб – учасників АТО, дітей-інвалідів. Всього у районі налічується більше 10 громадських ветеранських організацій.

Наразі вирішуються усі питання щодо створення Центру ветеранського руху (хабу) при Печерській районній в місті Києві державній адміністрації.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку