Головна  →  Новини  →  22 січня 2018

До Дня Соборності України для державних службовців провели День інформування

 

22 січня 2018 року за ініціативи голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука у приміщенні Печерської РДА відбулась лекція для держслужбовців з нагоди відзначення Дня Соборності України. Фотозвіт

Під час проведення заходу представник Українського інституту національної пам’яті Наталія Слобожаніна розповіла присутнім, що саме в цей день у 1918 році відбулось проголошення першої незалежності української держави і те, що свою першу річницю незалежності 22 січня 1919 року Українська Народна Республіка відзначила урочистим ухваленням Акта Злуки Української Народної Республіки із Західноукраїнською Народною Республікою.

Також, Наталя Петрівна розповіла про відомих політичних діячів та історичні події, що впливали на державотворчі процеси на українських землях у період Української революції 1917 - 1921 років. І, що реальної злуки між УНР та ЗУНР у цей період так і не відбулося, оскільки урядам країн не вдалося об'єднатись проти зовнішніх ворогів, які зазіхали на українські землі.

Українське суспільство має засвоїти уроки з тих подій, аби не повторювати історичних помилок сторічної давнини у розбудові теперішньої України.

По завершенню заходу присутні подякували Наталії Слобожаніній за цікаву та змістовну лекцію.

Перейти до спискуВерсiя для друку