Головна  →  Новини  →  22 грудня 2017

Звернення голови Печерської райдержадміністрації з нагоди відзначення 80-річчя від дня народження В’ячеслава Чорновола

Звернення голови Печерської райдержадміністрації з нагоди відзначення 80-річчя від дня народження В’ячеслава Чорновола

 

24 грудня 2017 року країна відзначає 80-річчя від дня народження видатного громадського та державного діяча, Героя України В’ячеслава Чорновола.  

В’ячеслав Чорновол – відомий провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 1980-1990 років. Саме він був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акта проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

І завдяки В’ячеславу Чорноволу, шлях якого був тяжким та тернистим, український народ має незалежну, демократичну й сильну Державу.

 

В знак шани та поваги у багатьох містах України, в тому числі і Києві, встановлені пам’ятники й меморіальні дошки та перейменовані вулиці на честь великого патріота України.

В’ячеслав Чорновол був вірний Україні до останніх хвилин свого життя. І ми маємо пам’ятати таку велику людину та не забувати про те, що на плечі кожного з нас також покладені національні обов’язки, що існування Української держави неможливе без подальшої боротьби. А найголовніше – бути українцями до останньої клітини нашого тіла та душі й пам’ятати про подвиг кожного Героя України.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку