Головна  →  Новини  →  24 листопада 2017

Кияни вшанують пам’ять жертв геноциду українського народу. 25 листопада відбудеться традиційна громадська акція «Засвіти свічку»

Кияни вшанують пам’ять жертв геноциду українського народу. 25 листопада відбудеться традиційна громадська акція «Засвіти свічку»

З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, у зв’язку з 85-ми роковинами цієї трагедії, донесення до світової спільноти інформації про Голодомор 32-33 років – геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом, а також відповідно до Указу Президента України, у Києві протягом 2017-2018 років відбудеться низка заходів до цієї скорботної дати.

Так, 25 листопада цього року передбачено проведення жалобних заходів на території Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, духовенства, іноземних гостей.

Традиційно відбудеться громадська акція «Засвіти свічку». О 16:00 пам’ять жертв геноциду українського народу вшанують хвилиною мовчання. У цей час кожен охочий може долучитися до вшанування загиблих співвітчизників та встановити свічку на власному підвіконні.

Окрім того, 25 листопада буде приспущено Державний Прапор України з траурною стрічкою на всіх державних будинках і спорудах, підприємствах та організаціях.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку