Головна  →  Новини  →  22 листопада 2017

У Міжнародному центрі культури і мистецтв відбувся загальнодержавний захід присвячений Дню Гідності та Свободи

У Міжнародному центрі культури і мистецтв відбувся загальнодержавний захід присвячений Дню Гідності та Свободи

21 листопада 2017 року у Міжнародному центрі культури і мистецтв за участі Міністра культури України Євгена Нищука, голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука, генерального директора Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності Ігоря Пошивайло та голови правління Благодійного фонду «Майдан Гідності» Ігоря Гурика відбувся урочистий загальнодержавний захід – Урочиста академія «День Гідності та Свободи». Фотозвіт

Захід відбувся за ініціативи Благодійного фонду «Майдан Гідності» та за підтримки Міністерства культури України, Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, Українського інституту національної пам’яті, Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, Львівської обласної державної адміністрації.

Урочистий захід відкрив Міністр культури України Євген Нищук: «День Гідності та Свободи… тут варто згадати події не тільки чотирьохрічної давності, адже саме 21 листопада 2004 року відбулась оксамитово-помаренчева революція, тоді ми не понесли жертв, тоді було багато політичної складової, і тоді була також щирість і віра, яка дала нам можливість тоді перемогти! І знову через 9 років ми вийшли… ми не знали, що цього разу проллється кров, але зараз ми впевненні що День Гідності та Свободи можна вважати днем народженням свідомого українського громадянського суспільства, і це треба цінувати, це треба берегти!» - зазначив у своїй промові Євген Нищук.

Також, до присутніх у залі звернувся голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук: «Всі доленосні події, які змінили життя багатьох українців відбувались на території Печерського району, який став місцем протистояння між силовиками та протестувальниками. Тоді, внаслідок кривавих сутичок загинуло понад 100 українців, які відали своє життя за честь, гідність, свободу та європейське майбутнє України. Низький уклін Героям Небесної Сотні та їх сім’ям. І Ми пам’ятаємо, що ключовою вимогою, з якої розпочалась Революція Гідності, було підписання асоціації з Європейським Союзом. Нарешті, в цьому році українці отримали «безвіз», що стало великим кроком та історичною подією для всієї України. Шановні присутні! Вітаю всіх учасників національно-визвольної боротьби, всіх тих, хто відстояв перемогу Революції Гідності та сьогодні гідно боронить рідну землю від зовнішнього ворога. Мирного неба нам над головою, добробуту, родинного затишку та віри у щасливе майбутнє нашої європейської Держави».

Після офіційної частини на всіх присутніх чекала цікава концертна програма, а саме: мистецька акція «Космос очей Майдану» за участі Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударики», Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України, Євгена Нищука, Римми Зюбіної, та Львівського балету «Життя» з перформенсом із різних жанрів.

Загалом дійства, які відбувались на сцені повернули всіх присутніх у спогади чотирьохрічної давності та ще раз нагадали, що український народ  єдиний, незламний та ніколи й нікому не поступиться своїми принципами.

Перейти до спискуВерсiя для друку